zondag 14 augustus 2016

Pyjama party

De dochter vraagt er al lang naar: een pyjama zonder band op haar buik, en geen kleedje, maar zo'n pakje. Dat is zo ongeveer de perfecte omschrijving van een Wolf jumpsuit van Zonen09.

Toen ik bij de beschrijving van Windswept Lota uit de reeks Morning Walk van Art Gallery (een mondje vol) las over de opmerkelijke zachtheid, dacht ik vanzelf aan Helena's verzoek en klikte meteen op 'winkelmandje'.
En zacht, dat is er niet om gelogen.

Om de jumpsuit een groter meisjesgehalte te geven, maakte ik pofmouwtjes en werkte ik de pijpen af met een boordje. Diezelfde pijpen maakte ik ook ietsje langer trouwens.
Ik wilde eigenlijk nog een elastiekje in de taille naaien zoals ik deed bij de simple dress van KaatjeNaaisels (die trouwens een schitterend nieuw patroon uitbracht, just saying, voor diegenen die het nog niet gezien hadden), maar ze wilde echt niks van elastiek rond haar buikje, ook niet een heel klein stukje. En waarschijnlijk heeft ze wel gelijk en is het zonder elastiek wel comfortabeler om mee te slapen. En dat is wat je doorgaans wel doet met een pyjama, al durven ze hier wel al eens tot aan de middag in pyjama rondlopen dezer dagen.

 


Ik voorzag al vast schouderbandjes voor een cape. En eigenlijk is die cape er al. Een ultra ultra zachte luie-wijven-cape. Maar bij nader inzien maakte ik mij er toch wel echt wat te gemakkelijk van af en besef ik dat die cape toch net wat meer afwerking mag hebben dan een rolzoompje en klaar.
Maar om u een idee te geven hoe super-helden-prinsessen slapen: ... voila! 
 
 
ze had zelden zo gauw haar pyjama aan
 

 


 
en nu gauw bed in

6 opmerkingen:

 1. Oh, ik vind de combinatie met de knoopjes verrassend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ja inderdaad. Ik dacht altijd :waarom een pyjama zelf maken? Ga naar de carrefour en koop u een hele serie. Maar daarom dus en ook omdat de stoffenvoorraad mooier op haar is dan in de kast

   Verwijderen
 3. wat een schatje!!!! zo mooi, dit worden zoete dromen

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow