vrijdag 12 augustus 2016

Celebrate boyhood: ants in his pants

Al was de short gepland als 'achterafje', het valt eigenlijk wel in het thema 'Celebration' van de Kids Clothes Week
 
I celebrate Boyhood!

Want sinds mijn zoon geboren is, ben ik in een permanente staat van verliefdheid en neem ik al die typische jongensdingen er met veel liefde en vertedering bij als extraatje, als kers op de taart.Chat chocolat,
Ik had het stofje al een tijdje liggen. Het lag daar te wachten voor dat ene perfecte project. Want een chat chocolat verknip je niet voor een doordeweekse short of recht toe recht aan sweater.

En believe me, de chat chocolat ligt daar niet alleen.

Maar als ik altijd moet wachten tot de projecten perfect zijn in mijn hoofd en ik alle fournituren in huis heb, worden er wel veel mooie stofjes gekocht, maar weinig stofjes verwerkt.

Dus ik dacht:
Foert, we gaan die ordinaire short gewoon maken. Als ik dan zuinig knip, kan ik misschien die recht toe recht aan sweater ook nog maken. En nee, ik ga geen ander stofje kopen als accentkleurtje, ik zoek in mijn stash 'and make it fit''. En dus werden de donker blauwe tricot en de streepjestricot mee uit de voorraad gevist.


De short maakte ik op basis van een patroon van Ikatee (een patroontje dat ik gratis kreeg bij aanmelding). Ik maakte er achteraan stoere lange rechte zakken bij. Vooraan voegde ik een valse ritssluiting toe. Verder veranderde ik eigenlijk (op de lengte na natuurlijk) niets.
De Jim is echt een goed basispatroon voor shorts en lange broeken. Perfect voor jongens die geen tijd hebben om knopen toe te doen en mieren in hun broek hebben. 
 

De T-shirt is een Billie van Zonen09, de allereerste Billie die van onder mijn naaimachine rolde. Dat er nog veel zullen volgen, is een evidentie.
De Billie zit super snel in elkaar en de pasvorm is verbluffend. Voortaan volgt er bij elke broek die ik nog maak, automatisch een bijpassende T-shirt achteraan.
(zitten de mannenversies ook zo perfect?)

Ik ging voor een basic raglanversie, omdat ik een T-shirt wilde die op meer past dan alleen die ene short.
Om het een beetje passender te maken bij de short, maakte ik wel van de streepjestricot een paspel. Bij gebrek aan touw, gebruikte ik gewoon dunne elastiek en dat werkt blijkbaar ook perfect.Short:
een hack van de Jim Pants, Ikatee
stof: Chat Chocolat, Nosh Organics

T-shirt:
Billie, zonen09
basic donker blauwe tricot met een paspel gemaakt van de mini stripes Nosh Organics4 opmerkingen:

  1. Heel mooie outfit voor de stoere boy. De ants liggen hier ook in de kast te wachten op een bestemming. Maar ik ben niet zo sterk in knopen doorhakken. Ik steek hier al eens een rekbare paspel tussen die eigenlijk geen paspel is. Gewoon een reepje tricot dubbelvouwen en tussen de naad steken. Platte paspel, maar het effect is even mooi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke combinatie! Die zelfgemaakte paspel maakt het t-shirt af!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow