zondag 24 juli 2016

something old, something new, something borrowed, something blue (de meisjeskamer)

Anders gezegd, de meisjeskamer :-)
Het zou immers nogal rap zijn om de trouwgeloften te hernieuwen.

Helena vroeg voor haar 5de verjaardag om een kleurtje aan haar muur, 'liefst een ander kleurtje dan wit, mama'. En ook voor haar 6de verjaardag was dat haar grootste wens. En dan kwam haar 7de verjaardag, en alweer wenste ze 'bloemetjes, en kleur op mijn kamer'.

Je zou er zowaar een ernstig schuldgevoel aan overhouden. Nee, ik mag hier zelfs niet in voorwaardelijke wijze spreken. Ik voelde me wel degelijk schuldig. We wonen hier ten slotte bijna 5 jaar. Dus derde keer goede keer. We gingen bij de lokale verf en behangspecialist bloemetjesbehang uitkiezen en een bijpassend kleurtje. En eindelijk bleef het niet enkel bij het goede voornemen, maar zetten we door.

 • something old:
  het gelakte kastje, het nachtkastje, het netje voor de knuffelberen, de kist voor haar babyspullen, ...
  (De oude schilderijtjes en het winkeltje van mijn vader liet ik weg.)

  
 • something new:
  de witte bureau, het behangpapier, de gele spiegel, de wolkjes, ... ik kan nog wel effe doorgaan
 

 • something borrowed:
  de zwarte radio, we zullen ooit wel eens een nieuwe kopen, voor haar verjaardag bijvoorbeeld, want ze heeft eindelijk wat anders om te wensen


 • something blue
  ja, die muren hé, frozen blue leek het wel even, wat tijdens het verven tot lichte paniek leidde, maar eens het behangpapier er tegen kwam, kwam alles mooi tot zijn recht, oef


En dus zijn we blij met het resultaat, zowel de dochter als ikzelf. En natuurlijk is een kamer iets dat leeft, er moet dus nog vanalles anders, vanalles bij, en sommige dingen weg, de spiegel moet opgehangen worden (en de K3-poster niet vergeten, joehoe!), er moet nog een echte bureaustoel komen en een zithoek als het nog even kan... Het moet nog helemaal haar plekje worden, maar daar heeft ze nog alle tijd voor.

behang:
Eijffinger PIP studio: Flowers in the mix Rood3 opmerkingen:

Bloglovin

Instagram Follow