maandag 13 juni 2016

Holly skirt take 2: een grijze muis

ik verwonder mij nog steeds over het beperkt aantal Holly skirts die ik terug vind op het www. Bijvoorbeeld hier: creaties uit La Maison Victor
of hier in de galerij van La Maison Victor zelf.
Je kan misschien weinig creatieve kanten uit met deze basic der basics, en dat is misschien ook minder leuk om te delen. Een Holly skirt aan een kapstok ziet er nu eenmaal vreselijk saai uit, maar je kan die echt altijd aan, en je kan deze eindeloos combineren. Dus bij deze roep ik de Holly skirt uit tot meest onderschatte patroon uit de hele La Maison Victor collectie.

Ik had al een blauw jeansrokje, gewoon helemaal zelf gekocht, in een winkel, zo met bakstenen en een etalage en zo, stel je voor.
Ik maakte vervolgens mijn eerste Holly rok in het zwart ergens in mei. 
Ik knipte toen gelijk ook een grijze. Maar deze bleef dus geknipt liggen tot nu.
Hoewel ik bij grijs niet meteen aan zomer denk, combineert het wel mooi met zomerse pastelkleurtjes. Dus ik vind deze de meeste zomerse van de 3 jeansrokjes in mijn kast.  



Ik maakte de rok opnieuw 8cm langer (denk ik toch, want het is al even geleden dat ik het knipte dus) Ik voegde ook opnieuw lusjes toe voor een eventueel riempje. Een klein beetje extra werk, maar niet eens moeilijk en toch een wereld van verschil. En opnieuw gebruikte ik een echte jeansknoop in plaats van een drukknoop. Ik zette hem deze keer van de eerste keer aan de juiste kant. 3 hoeraatjes voor mezelf!



De (poep)zakken maakte ik ietsje groter dan vorige keer. Die kleine zakjes zijn niet zo lief voor mijn derriere, leek het mij. En net voor ik de zakjes op de panden willen stikken, bedacht ik mij dat een labeltje voor net dat ietsje meer zou kunnen zorgen. Net echt zo hé.
De binnenzijde van de tailleband maakte ik met dezelfde voeringstof als die van de zakjes. Je ziet dat natuurlijk niet als je het rokje aan hebt, maar in mijn hoofd maakt dat het grijze-muizen-gehalte toch net iets kleiner en het zomers gehalte net iets groter.



Bij gebrek aan beter weer ...


Tot grote hilariteit van de zoon mocht hij ook mijn derriere op foto vastleggen, lol dat hij daarin had



patroon:
Holly skirt uit La Maison Victor Maart/April 2016
stof:
grijze jeansstof van Stoff in Geel
voering bij Veritas (maar dan in 't roze)






7 opmerkingen:

  1. Wauw! Aan zoiets heb ik me nog niet durven wagen, ziet er niet simpel uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. maar schijn bedriegt hoor. Ik heb echt al moeilijkere dingen dan deze gemaakt, maar jeans lijkt zo moeilijk, maar uiteindelijk doet de jeansnaald al het werk, maar shht niet zeggen, want mijn man was eens een beetje onder de indruk.

      Verwijderen
  2. super geslaagd en verre van grijze muis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En weer helemaal af!!!

    Na jouw vorige versie heb ik dus wel stof gekocht om er ook eentje te maken, maar het is er nog niet van gekomen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie rok! En ook mooi zo in de zomer ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Top! Dat labeltje maakt het inderdaad helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, is inderdaad super! Toch eens van je copycat gaan spelen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow