donderdag 16 juni 2016

dolly plaid week 9

Het begint stilaan een gewoonte te worden: de hele week denken dat ik nog tijd zat heb en dan maandag, dinsdag en woensdag een fameuze inhaalbeweging maken.

Er was ons al beloofd dat het opnieuw tellen zou worden, maar dat viel al bij al nog wel mee met de extra tip (zie verder bij de uitleg onderaan). Gewoon juist beginnen en de rest volgt vanzelf.


Het telpatroon ziet er deze week zo uit:De uitleg:

Haak 5 rijen in ecru. (zo heb je alles samen 6 rijen ecru na de okeren strook)

Rij 6: Neem van bij het begin van de rij de lichtgrijze draad mee.
Haak 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 39 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.

Rij 7: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 37 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Rij 8: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 35 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.
Rij 9: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 33 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 1 vasten in ecru.
Rij 10: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 31 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 11: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 29 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 12: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 11 vasten in ecru.

een hele uitleg om niet meer te zeggen dan dat je V-tjes moet haken, die waarschijnlijk gaan samenkomen zodat je een zigzaglijn krijgt. Maar of dat juist is, en of het 1 zigzaglijn wordt of het er meer zullen worden, zal de toekomst moeten uitwijzen
als extra tip, en een hele handige, zeker voor mensen als ik die nogal rap de tel kwijt geraken, is om in rij 6 op voorhand al te tellen en daar waar een grijs steekje moet komen, een marker te hangen (of een draadje).

gehaakt ziet het er zo uit:

een heus deken al, ongelooflijk dat daar nog 21 weken aan bij zullen gehaakt worden. We gaan daar met het hele gezin onder passen denk ik.  
ik ben er nog steeds niet uit welke nu de goeie kant is en welke de 'slechte', maar maakt dat uit? 2 opmerkingen:

  1. Mmm ik ben tweemaal opnieuw begonnen aan de punten en ben nog steeds niet tevreden met het resultaat ... Maar het zal goed genoeg moeten zijn ! Bij mij net omgekeerd: meestal zit ik na twee avonden haken al weer werkloos in de zetel ... On the bright side: zo blijf je wel uitkijken naar het volgende stukje ūüėČ

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, die puntjes, je moet het echt los laten. Als ze groter wordt, de zigzaglijn, zie je het niet meer zo. en ik zag ook ergens de tip (die ik per ongeluk al vanzelf toepaste) dat je je draden extra moet draaien rond elkaar. Maar de dolly plaid, dat is voor mij nu al een grote les in loslaten van perfectie

      Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow