donderdag 23 juni 2016

dolly plaid week 10: blooperweek

ja oef, klaar!
met week 9 wel te verstaan. 
en daar heb ik nog ferm mijn best voor moeten doen. 
Week 9 viel wel mee hé, niet? en week 10 is voort bouwen op week 9 en een mooie dubbele zigzaglijn zien verschijnen. 
Nu ja, mooi, niet te dicht bij komen natuurlijk, maar schoon van wijd,  wijd van ...
Nee, die zigzaglijn is inderdaad niet helemaal perfect, maar wat heb je aan perfectie?

Maar als je dan ineens moet vaststellen dat die zigzaglijn gewoon niet uitkomt, je die eerste lijn uit trekt, in de hoop de fout in de volgende lijn terug te vinden, en nog een lijn en nog één en och ja, ik heb nu toch al zo veel afgetrokken, die ene lijn kan er wel bij en nog één en ... oh, oeps, 10 lijnen weg? maar ha, daar zit de fout dus...  in de eerste lijn van de zigzaglijn. 

tja, dan zit je niet alleen met 10 lijnen minder, maar ook met ecru en grijze draad die aardig in de war zitten
Achteraf gezien bedenk ik wel, 'wat heb je aan perfectie? had ik niet een beetje kunnen foeteren? ongetwijfeld had je dat niet eens gezien. Gedane zaken nemen geen keer, bezint eer ge begint (ik moet lichtje bekennen dat dat aftrekken wel een fijne bezigheid was, ha oeps, did I say that outloud?) 
Maar dus, opnieuw beginnen, dubbele pret, niet?
Ik zie het vooral als een niet te missen teken van hogerhand dat ik nu even gewoon geen tijd heb voor haken. (Het is zo hopeloos om bij te benen, dat ik het niet ga proberen.)


met absolute dank aan mijn oma, 91j, die helemaal opleefde toen ze de chaos zag en blij was dat ze me hiermee kon helpen.

Geen tijd want:
Ik heb een verjaardagsfeestje op de planning staan. Naar 't schijnt ben ik uitgenodigd, maar hij wist het nog niet goed. 
7 (bijna) zesjarige jongens in mijn kot! Die moeten geëntertaind worden. En dat moet dus voorbereid worden, want helaas, ik zuig zoiets niet vlotjes uit mijn duim. 
En dat zoiets in deze contreien tegenwoordig in tweevoud moet voorbereid worden, 1 keer voor goed weer en 1 keer voor slecht weer,dat zal niet alleen mij zijn opgevallen.

En ja, einde schooljaar...
Ik wil graag toch nog voor 1 keer een einde schooljaar juffencadeautje maken, de laatste keer dan.
Nee, nee, ik ga niet resoluut voor thuisonderwijs. En mijn appreciatie voor de juffen blijft immer bestaan. Maar ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik aan einde-schooljaar-juffencadeaus doe tot en met de kleuterklas. En jep, deze moeder (ha, niet bleiten mama!) is volgende week uit de kleuters. Pffffff, zo niet klaar voor, maar hij wel dus.

En dan zwijgen we gewoon even over het werk, want ha, blub blub, ik verzuip.


een lange uitleg om maar te zeggen
hier is het patroon voor week 10, veel plezier. In week 10 bouw je verder op de V-lijnen die je in week 9 gestart bent. In de 5de rij van deze week start je nieuwe V-lijn die evenwijdig lopen met de eerste. Hier gaan we dan!

Rij 1: Haak 12 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 25 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 25 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 11 vasten in ecru.
Rij 2: Haak 12 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 23 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 15 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 23 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 13 vasten in ecru.
Rij 3: Haak 14 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 21 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 17 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 21 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 13 vasten in ecru.
Rij 4: Haak 14 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 19 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 15 vasten in ecru.

In de 5de rij begin je de parallelle V-lijn

Rij 5: Haak 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 17 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Rij 6: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 1 vaste in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 15 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Rij 7: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.
Rij 8: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 5 vaste in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 11 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.
Rij 9: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 10: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 11: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 11 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru.
Rij 12: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 13 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 10 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 10 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, 12 vasten in ecru.Weet het me te zeggen hoe het bij jullie vordert. Ik ben nog even bezig met ... andere bezigheden, als daar zijn:
- superhelden gerief maken
- play & go zak maken
- gras droog krijgen tegen zondag
- gordijnen en shelters repareren
en ondertussen probeer ik rustig weer bij te geraken. en dat gaat ooit wel weer lukken, maar niet deze week, en misschien zelfs ook niet volgende week. 

Dus als je toch een up to date versie van de dolly plaid wil zien, dan verwijs ik jullie vriendelijk door naar 
- mamadammeke
- liesellove
- villa appelzee

3 opmerkingen:

 1. Eerst....proficiat met je jarige!
  Zo'n feestje moet je eigenlijk maar 'half' voorbereiden vind ik. Zij vullen het zelf wel in. Een groot pak met opdrachten dat gelijkdelijkaan wordt uitgepakt op muziek. Je kan je jarige op voorhand laten helpen met korte eenvoudige opdrachtjes zoeken.
  Wat je haakwerk betreft..... Ik had ook zo'n wirwar en mijn man wilde helpen met mijn wol oprollen met als resultaat.....alles in de vuilbak gekieperd en een nieuwe bol gekocht. Nooit begin ik mijn wol nog binnenin...
  Succes! 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. groot gelijk, hier wordt de invulling van een feest ook aan de jarige overgelaten en die wilde gaan zwemmen (binnen wel te verstaan) en daarna frietjes gaan halen ... kind gelukkig en ik gelukkig want (bijna) geen opruimwerk ! En die meesters zullen het moeten stellen met een leuk kaartje dit jaar :-)

   Verwijderen
 2. het was precies een pittige week bij iedereen, die dolly toch !:-)Het einde van het schooljaar is altijd hectisch bij ons: twee jarigen, einde gerechtelijk verlof, je bedenken dat je nog geen opvang hebt voor de laatste week van de vakantie, de hobby's invullen voor volgend schooljaar ... zal blij zijn als de puzzel valt :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow