zaterdag 29 augustus 2015

Hippe pied de poule


Dat je met klassieke pied de poule ook hippe broekjes kan maken, bewees ik al eerder met de Jacob. Tijdens mijn zoektocht naar de geschikte pied de poule, vond ik ook deze hippere versie: een stevige warme jersey in zwart en grijstinten. 
Alexander verruilt  felle kleuren meer en meer voor zwart en grijs. Een trend waar ik niet persé tegen kan zijn, want zeg nu zelf, hij staat er zo mooi mee. Maar ok, echt objectief kan je mij niet noemen als het Alexander betreft. Maar een stoere broek in hippe zwart-grijze pied de poule ligt bij deze wel redelijk voor de hand. Een geschikt model vond ik in de solden bij AlbaBaby.
Ik tekende het modelletje over op papier, maakte de pijpen iets korter en werkte de tailleband iets anders af (een tailleband in 1 stuk zonder zichtbare randen aan de binnenkant en verstelbaar aan 2 kanten). Ik besloot om er geen paspel of kleuraccent in te verwerken omdat de stof voor zichzelf spreekt en niets extra nodig heeft. Gewoon een matte donker grijze knoop boven de valse gulp. Voor dit project durfde ik zelfs voor de allereerste keer een tweelingnaald gebruiken om de zoom van de pijpen af te werken.
 
  het model moet nog een beetje groeien tegen de winter, maar het is nu al zijn favorietje. (en vergeef mij opnieuw mijn gebrek aan objectiviteit, maar ik kon niet kiezen tussen de foto's) 
 

9 opmerkingen:

 1. Hij staat er zo leuk mee! Echt een toffe broek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap! Ik hou wel van dat laaghangende kruis ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een hippe broek en van ons hoef je niet te kiezen, we zien alle foto's met liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een keitoffe broek! Bedankt voor de inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan hoor, al moet ik all the credits doorschuiven naar AlbaBaby

   Verwijderen
 5. Ik dacht al dat deze broek veel weg had van mijn zoontje zijn Albabroek :). Dikke chapeau hoe geweldig goed het je gelukt is om deze na te maken! Super broekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé maar ja, van dit soort broekjes kunnen zonen er gewoon nooit te veel van hebben

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow