zondag 9 augustus 2015

een vakantiehoofd: TO-DO lijstjes

Soms zit mijn hoofd zo vol, echt zo vol vol vol ideeën. Dan kom je aan de uitvoering van zo'n idee en ga je opzoek in je stoffenkast en vallen er weer 2 vergeten ideeën uit waar je ook nu nu nu aan wil werken. Of dan ga je op zoek naar een patroontje en dan kom je dat patroon tegen van dat prachtige broekje of kleedje of ... Heel frustrerend vind ik dat. Het geeft me een opgejaagd gevoel en maakt ook dat ik ondanks de hoeveelheid aan stoffen en rijkelijke voorraad aan patronen nooit helemaal stashhappy ben, noch op vlak van patronen, noch op vlak van stoffen. dus ik heb even zitten inventariseren, om een klein beetje het bos door de bomen te zien en minstens een klein beetje tevreden te zijn aan het einde van de vakantie omdat er minstens een paar ideeën in uitvoering zijn gegaan.

- theo voor Alex: tattoostof en elandjesstof (knopen voor beide nog aan te schaffen)
- hemd voor de man: eland (patroon nog zoeken, aan Zonen09: hoe vaak kreeg je al de vraag om de theo ook voor mannen te maken? ik zou klant zijn!)
- ileana: bos en zwanen (nog bijpassend stof zoeken)
- kleedje voor mezelf, of rok met de moeilijke kraanvogelstof (bijpassend of extra stof zoeken plus patroon zoeken)
- paneelkleedje voor Helena: geschikt patroontje zoeken

 


- een zomervestje voor mezelf: patroon van LMV in muntgroene reliëftricot
- baggy winterbroek voor Alex: hippe pied de poule (patroon van de bib)
- winterbroek voor Alex: turquoise sweaterstof (die ik ook al voor de short gebruikte)

 
 

en dan heb ik hier gewoon een paar stofjes liggen waar ik zo naar uitkijk om mee te werken en waar ik ook niet zo veel tijd meer voor heb o mee te werken, want weldra komt er een tijd dat de dochter het niet meer mooi zal vinden, hopelijk is die nog ver weg, maar ik vrees er voor.en dan is er ook nog die stapel tricotstof en een paar recent aangekochte patroontjes van zonen09 waaronder de charlie

 

en dat is het dan voor de stoffen, voor het naaien en dan heb ik nog de 2 zakken van op zolder even daar gelaten.

Ik zou de muren van de toiletten willen verven, de kamer van de dochter willen behangen, de keukentafel lakken, een letterbak maken, een kast opknappen, de kelder opruimen, maar dan echt hé, de zolder opruimen (nog echter) en veluxen laten steken. De man wil er immers een extra ruimte van laten maken (speelkamer/ hobbykamer voor de kinderen) Zo zou de bureau vrij komen en exclusief kunnen dienen als bureau/naaikamer (als naaikamer dus want als ik thuis werk, zit ik meestal aan de keukentafel). waardoor de bureau/naaikamer exclusief als naaikamer wordt gebruikt (hoera, want nu spelen de kindjes daar ook en halen alles overhoop, bovenop mijn eigen naairommel). Alleszins, ze gaan me zien komen bij de 2dehandswinkels en kringloopwinkels.

Ondertussen moet er dringend gedacht worden aan nateelt, en inmaken van tomaten, rode bieten, boontjes, paprika's, courgetten, komkommers ...

En ha ja, dan heb ik nog kindjes die af en toe ook eens buiten willen komen, een heel nieuw hoorapparaat dat ik moet testen, een loopschema dat ik wil volgen, een reis om voor te bereiden, een nieuwe boekentas voor onze kleuter-af, ...

so mutch plans, so little time!!!
nog iemand die af en toe graag 48u heeft in een dag?

5 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar 😀. Lijstjes zorgen ook bij mij voor rust in mijn hoofd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oja, hier idem. En dan zit er een procrastineerder in mij, die alles op de lange baan schuift, tot vlak voor een deadline (zoals daar bvb is, de eerste schooldag! Hello boekentas!) om dan in 7 haasten klaar te willen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar jij kan dan ook in 7 haasten klaar geraken, gij snelle 😊.
   En natuurlijk ben ik begonnen aan het meest dringende, ahum, een op en top herfstkleedje dat je echt alleen in de herfst kan dragen, maar belooft wel mooi te worden zoals ik het hier geknipt zie liggen

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar! En mijn (groot) probleem is dan ook nog dat ik aan 10 dingen tegelijk begin waardoor niks echt volledig afgewerkt geraakt, allez, uiteindelijk wel maar het duurt allemaal zo lang. Maar sinds kort heb ik een opgeruimde knutselhoek (lang leve mijn stoffenkast want ik zag er steeds tegenop alles in mijn bananendozen te moeten zoeken) waardoor ik vaker wat tussendoor kan doen en zo geraakt het uiteindelijk ook allemaal wel af.
  En mijn lijstjes, die heb ik geschrapt want ik frustreerde er me altijd over als ik niet alles kon afstrepen op de daarvoor voorziene tijd. Ik zie nu wel wat wanneer lukt..

  Leuke stofjes heb je trouwens! Ik ben benieuwd wat je gaat maken met dat met die kindjes in een bootje en met dat met die indiaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met de indiaantjes ga ik waarschijnlijk een kaptrui maken voor Alex, of een Charlie (T-shirt). met het retro stofje met het bootje, ... ideeën zijn welkom! ik had zelf aan iets blijvenders gedacht (kleertjes worden immers zo gauw te klein) zoals de bekleding van een Poang of een poef.

   Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow