zaterdag 13 juni 2015

Recycleknutsel: van rok naar rok met een kantje

Ik had dit pakketje al zo lang liggen en bij de meest recente opkuis kwam ik er op uit (altijd leuk hé, zo'n vergeten stofje).
Deze post bewijst dat het al ready to sew klaar lag sinds juli vorig jaar. Het stofje komt voort uit een rokje dat ik in de kringwinkel vond. Het rokje had een taille voor een 2-jarige en een lengte voor een 10-jarige. En al heeft de dochter een smalle taille, er viel weinig anders mee te doen dan het rokje uit elkaar halen en er een nieuw rokje mee maken. De stof voor het onderrokje en ook het kantje vond ik pas later, het ene in de kringwinkel op een regenachtige vroeg donkere avond, het ander andere op een zonovergoten rommelmarkt ergens in de omgeving van Cadzand.

Ik maakte een eenvoudig rimpelrokje met achteraan een blinde rits. Ik gebruikte daarvoor de stofbreedte van 140cm. Dat is voor de dochter net genoeg zwiermateriaal.
Ook het onderrokje maakte ik aanvankelijk met 140cm stofbreedte. Het geheel ging daardoor echter te hard in 'pof' staan precies. Daarom maakte ik het onderrokje toch iets smaller.


De tailleband was, ondanks mijn veelvuldig nameten, toch nog wat te ruim. Daarom bevestigde ik aan de binnenkant van de tailleband nog een brede elastiek. De tailleband stikte ik dicht door heel mooi in de overgang van de tailleband met het rokje te naaien. Langs buiten zie je er haast niets van. Langs binnen zie je wel wat stiksel vlak onder de tailleband. Ervaren naaisters zullen het vast beter doen, maar ik ben wel tevreden met het resultaat want daarmee zijn alle randjes mooi weggewerkt


Aan de onderzijde van het onderrokje bevestigde ik nog het zalmroze kantje uit het zonnige Cadzand.
 
Het model was er wonderwel blij mee, en wilde nog meer wonderwel poseren, of wat we enigszins als poseren kunnen interpreteren. good enough for me. (het T-shirtje kocht ik gisteren in de kringwinkel)
 


en ach ja, de plantjes moeten ook water hebben en ach ja, de aardbeitjes moeten ook geplukt worden, als het dan echt moet hé.  

 
En toevallig of niet, de eerst zalmroze framboosjes waren ook daar gisteren
 

7 opmerkingen:

 1. Ik kan ook 'afzien' van een stiksel dat niet perfect loopt, maar uiteindelijk is er niemand die dat ziet. ;-) Het werd echt een mooi, romantisch rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan ook 'afzien' van een stiksel dat niet perfect loopt, maar uiteindelijk is er niemand die dat ziet. ;-) Het werd echt een mooi, romantisch rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Liesje, geweldig mooi rokje. En ach als een stiksel nou niet perfect loopt, wie kijkt daar nou naar. Als je bij Zeeman en andere winkels kijkt is het ook allemaal niet perfect (made in Azië). Schrik wel een beetje van haar voeten. Heeft ze geen steunzolen (nodig)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hé, die stand van de voetjes was me niet zo opgevallen, tot je mij er op wees. nee, ze heeft geen steunzolen. ze staat wel in een holle schuine glijbaan. ik denk dat het daar vooral mee te maken heeft. maar wel goed dat je me er op wijst, want ik heb zelf ook wel steunzolen en het is voor haar misschien wel een punt van aandacht
   groetjes

   Verwijderen
 5. Liesje, ik wil mij nergens mee bemoeien hoor (en dat doe ik ook niet), maar het viel mij zo op. Misschien verstanding om hier t.z.t. eens naar te laten kijken bij de schoolarts (mede gelet je ze zelf ook hebt). Jij al lang steunzolen? Ik heb ze zelf ook, al jaren !! Waar doe jij de steunzolen, bij de orthopeed/orthopedisch-instrumentenmaker of podoloog? Vroeger als kind had ik altijd van zulke metalen/stalen steunzooltjes welke d.m.v. het maken van gipsafdrukken werden aangemeten.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow