zondag 28 juni 2015

Kids Clothes Week: vliegeniersrokje

Toen ik ontdekte dat het thema van de Kids Clothes Week 'Travelling' was, moest ik meteen denken aan dit stofje. Het stofje is afkomstig van een rokje dat ik vond in de kringwinkel. Er stond ook een naam in het rokje. Van Google leerde ik dat de vorige eigenaar al eens een verre reis maakte (om daar als vroedvrouw te werken?). Met de mooie vliegtuigjes als print en de wetenschap dat het rokje misschien wel al eens in Afrika was geweest, kon ik mij dan ook geen beter stofjes indenken om voor de Kids Clothes Week dit rokje te maken.
(Ik wilde eigenlijk een hemdje maken voor de zoon, maar de stof was helaas niet lang genoeg om de voorpanden er uit te krijgen.)

Het zou dus een rimpelrokje worden met brede verstelbare tailleband, achteraan een blinde rits, een onderrokje (want de stof is echt heel dun) en grote zakken. Want als je op vakantie gaat, heb je gewoon grote zakken nodig om al die schatten in de verbergen. Schelpjes, stenen, zand, bloemen, ... het moet er allemaal in kunnen. De zakken zijn geïnspireerd op zakken die ik in het boek van Little Miss Y vond. Ik maakte de zakken wel een pak breder, want er moeten veel schatten in kunnen.
Ik werkte het rokje onderaan af met Engels kantwerk (nog zo'n kringwinkelvondst) om het vakantiegevoel compleet te maken.

De zakjes staan niet volledig aan de zijkant, maar ietsje naar voren zodat je vooraan meer zak ziet dan achteraan.
 
En blijkbaar ben ik nog een paar draadjes vergeten onderaan :-)
 

 

Het model was wel blij met haar rokje denk ik. het verdiende toch een bloemetje. Ik besluit daaruit dat ze er wel blij mee is.

 
De zakjes zijn langs de binnenzijde gevoerd om zo weinig mogelijk hoekjes en kantje te hebben waar zand achter kan blijven zitten. Jullie zullen wel weten wat ik daarmee bedoel.
 
 
Het boordje onderaan doet me meteen aan een vissersdorpje in Frankrijk denken, vraag me niet waarom, maar ik krijg er echt instant vakantiegevoel van. 
 
 http://www.kidsclothesweek.com/4 opmerkingen:

 1. Hallo Vlijtig Liesje, wat een leuke post. Ik werk voor De Kringwinkel en momenteel loopt er een wedstrijd waarbij je €100 kan winnen met een leuk Kringwinkelverhaal. Dit lijkt me een leuke inzending ;-), dus waag je kans zou ik zeggen! http://www.dekringwinkel.be/kw/nieuws/vertel-ons-je-verhaal-en-win--in-kringwinkelcheques_86.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, ik ben fan van die fluo paspel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, die werken altijd hé, ik heb er een voorraadje van ingeslagen

   Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow