zondag 17 mei 2015

My little happy week 2

1. De serre
Mijn buurman is overleden, dat is niet iets wat me happy maakt, nee, absoluut niet. Ik vind het absoluut heel erg droevig dat mijn buurvrouw haar soulmate kwijt is. Absoluut, de hele straat is in rouw. Hij was erg ziek, al een tijdje, al toen we hier kwamen wonen, maar toch bleef hij kranig doorgaan, tot nu dus, enkele weekjes geleden, zo vlak voor hun 60ste huwelijksverjaardag en ondanks zijn ziekte komt zoiets altijd onverwachts en veel te vroeg.
Toch wil ik hier in mijn little happy week iets kwijt over Suske en Wiske. Suske was een grote tuinliefhebber en een in-brave man. Sinds zijn ziekte stond de glazen serre er verloederd bij met enkel nog een oude druivelaar en zelfs de laatste jaren geen tomaten meer. Ik heb nooit durven vragen om voor hen de serre er bij te nemen, dat ze toch nog lekkere tomaten hadden van de tuin. Met het voltijds werken en soms mijn eigen tuin niet eens te kunnen onderhouden, ... laat staan dat ik het op een ander dan zou geklaard krijgen en nooit even goed als Suske het kon. Maar nu, omdat Suske er niet meer is en ik voor Wiske heel graag tomaatjes wilde kweken uit haar eigen serre, sprak ik de schoonzoon er toch over aan, omdat ik graag iets wil doen voor de buurvrouw.
Verleden week hebben ze de serre opgekalefaterd. De sla werd gauw aangeplant en tomatenplantjes vonden hun plek. Er werd een paneel uit de omheining gehaald zodat ik gemakkelijk bij de serre kon, zodat ik de plantjes kon water geven en er werd ook voor ons een plekje gereserveerd in de serre. De man en kindjes willen meloen, dus ik ga op zoek naar meloen en ik hoop dat we veel meloen zullen hebben en nog veel meer tomaten voor Wiske die sowieso een stukske van zichzelf in ons hart heeft achtergelaten. Van zulke dingen, daar krijg ik het warm van vanbinnen, en dwingt me tegelijkertijd tot nederigheid en absolute dankbaarheid. En nu kunnen we allemaal aan het tuinieren.
Bedankt
2. De tuin
gewoon, ook alles zien groeien in de tuin, de eerste radijzen eten (wat een mooie kleuren!), de boontjes zien opkomen, zo wonderlijk, de sla (Amish deer tongue) die eindelijk toch pakt (en zullen de komkommers het redden?)
Weet iemand hoe dat kevertje heet toevallig?

 
 

3. Vuile kinderen
vuil van het spelen, van BBQ, van te helpen in de tuin, maar toch vooral van te spelen, op blote voeten, want schoenen zijn overroepen

4. een dubbele amandel met lovechock chocolade rond

5. vader-zoon-geheimen6. een stoer meisje met 5cm van hare frou en een dikke vette tattoo


7. Lego: een beetje van mij, het overgrote deel van mijn neef indertijd, een beetje nieuw, lego forever (haha, de man is een playmobil-kind en ik ben dus een lego-kind en momenteel hebben we dus ook 2 lego-kinderen in huis, of 3, wat je wil)

 8. Clics

Clics overal, echt o-ver-al!

en vooral tot 's middags in je pyjama lopen en met bovenstaande spelen en dus bij uitbreiding mei, met de vele vrije dagen en brugjes enzo,waardoor ik tijd heb om zulke dagen te hebben met de kindjes

9. het verschil tussen een jongen en een meisje

 

 
10. de viooltjes
8 norse meneertjes (en nog een paar) die hardnekkig blijven groeien en geuren. Na de bloei plant ik ze uit en hopelijk komen ze volgend jaar dan terug. Ik kreeg dit potje vol norse meneertjes als dank voor een beetje hulp op grootouderdag, maar de dankbaarheid is volledig wederzijds. Het gaat nu beter met mij als toen, daar op die grootouderdag  met een aantal pijnlijke afwezigen.
 
 

3 opmerkingen:

 1. Lief dat je voor je buurvrouw wil tuinieren, aan zo'n dingen heeft ze nu vast heel veel. Gewoon doen zonder veel poespas, zodat ze zich niet schuldig of gegeneerd moet voelen dat ze hulp "vraagt", dat zijn de dingen die mensen écht bijeen brengen.

  En stoere Helena met mini-frou die verzot is op Lego en macarons, ze zou er warempel eentje van mij kunnen zijn! :D ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verschil zit hem in de krulletjes denk ik

   Verwijderen
 2. Super lief dat je dat wil doen.

  En voor later: smakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow