zondag 31 mei 2015

little happy week 4

Het is moeilijk kiezen deze week, om me te beperken tot maximum 10 happy facts van afgelopen week. Ik kan dus mijn beide pollen kussen, ik ben happy!
En toch hé, ook hier wordt er soms gevloekt ze of zelfs gehuild, of al eens ruzie gemaakt. Ook hier ligt er rommel waar ik soms zot van word, de was die ik nooit gedaan krijg. Ik sluit nu voor de 4de week mijn week af met die kleine happy facts, en dat is dan ook wat blijft hangen en het helpt echt, zelfs voor die dagen dat je te horen krijgt dat je middenoor stuk is, of die dagen dat je spijt hebt dat je geen behang hebt in huis en dus je kinderen er niet achter kan steken, of die dagen dat je die ene lastige telefoon krijgt, over overal te laat komt. Het zijn enkel de happy facts die blijven hangen, dus hier is mijn 4de little happy week.
(ik wil alleen niet laten denken dat het hier altijd enkel en alleen peis en vree is, het perfecte leventje, dat is het niet, maar alles hangt af van de focus)

1. 20u00
Zoals al aangehaald, er zijn zo van die dagen, rommel in huis, de was vergeten uit te halen en die ruikt nu echt heel onfris, lang gewerkt en weinig vooruit gekomen, de kinderen die moehoehoe zijn en dus niet echt geweldig te genieten zijn en een grote berg afwas, die niet meer in de machine past.
Die dagen word ik happy van 20u00
Het uur dat de kindjes in hun bed liggen, de keuken een beetje van de kant is, het wasmachien ronkend zijn ding doet en we niet meer over de clics struikelen. 20u00, het uur dat ik mijn lelijkste loopbroek aantrek en dito loopschoenen en nog even een toerke ga joggen langs het water, even complete rust. Als je de foto omdraait, lijkt het echt alsof ik de foto van onder water heb getrokken
 
2. een boeketje radijzen
Ik koos dit jaar eens voor een lente-radijsjesmix van de nieuwe tuin, en wat je op het prentje ziet, is wat je krijgt: verscheidenheid in kleur, vorm en smaak. Een aanrader voor de onhandige tuinier, want lukt altijd
 
3. zwarte kerstmannen
Ik had het merendeel van de tomatenplantjes (Black Cherry = zwarte kerstomaten) in de serre uitgeplant. Ik had er echter nog wat over en vond het zonde om ze zomaar weg te smijten. Ik heb de overblijvertjes opnieuw in potjes gestoken om er een ander blij mee te maken. 
Op instagram bood ik dus aan:
ter adoptie aangeboden: Black Cherry Kerstmannen die ik gisteren heb gereanimeerd.
Het duurde even voor een alerte ziel me wees op een betweterige autocorrect en ik heb er nog lang mee zitten grinniken. De Kerstmannen hebben ondertussen een nieuwe thuishaven en zullen hopelijk ruim voor Kerstmis al cadeautjes uitdelen. 

 
4. De eerste sla:
Om nog even in de tuinsfeer te blijven, die eerste sla uit eigen tuin, die blijft, ondanks de heerlijke biologische groentepakketten elke week, de allerlekkerste. Ik moet dringend nog eens bijzaaien om opvolging te verzekeren. 

 
5. een meisje met een zwembril in bad
 
 
6. datzelfde meisje met meisjesnagellak (blauw en paars met gouden glitters)
Ik moest wel mee doen, met witte nagellak en gouden glitters.

 
7. een bezoekje aan een vriendin
en terug naar huis rijden met een hoofd vol ideeën. De vriendin heeft immers prachtige kasten met nog prachtigere inhoud, waar ik dan schaamteloos door neus en steel met mijn ogen. Merci voor de gezellige babbel! en ook merci voor de prachtige stofjes. De ideetjes moeten nog rijpen maar ik beloof om er iets moois mee te maken
 
8. een oud pakketje met nieuwe ideeën
Ik zou er vorig jaar een eenvoudig rimpelrokje mee gemaakt hebben. De plannen zijn lichtjes aangepast omdat ik nu uitkwam op die voeringstof en het kantje, die zo perfect samengaan, dat het lijkt dat het voorbestemd was.

 
9. een nieuwe stofschaar:
Ik beloof op mijn communieziel dat ik die schaar nooit aan de kinderen zal geven, dat ik ze niet zal laten rondslingeren, dat ze ze niet te pakken krijgen, dat er nooit papier mee zal geknipt worden, dat ik ze zal laten slijpen als ze botter wordt, ...
Maar wat een zaligheid, zo'n echte deftige stofschaar, zeker voor iemand als ik, want wat niemand weet, ik kan niet knippen, ik heb de les over knippen met een schaar in het 2de leerjaar gemist en nooit ingehaald (echt waar hoor). Maar blijkbaar ligt het niet alleen aan techniek, maar ook aan uw gerief.
 


10. de geur van acacia- en vlierbloesem
Voor wie dit jaar vlierbloesemsiroop wil maken, 't is de moment! ik heb er nog staan van vorig jaar en zo vaak drink ik er nu ook niet van (echt wel lekker in ijskoude witte wijn), dus ik ga dit jaartje eens een keer overslaan.
En wat ik me dan afvraag, zou dat met acacia ook te doen zijn?
en ondertussen heb ik dat even gegoogled en jawel:
http://cuisinedamis.blogspot.be/2013/06/acacia-recepten.html

2 opmerkingen:

  1. Ik ook, ik vind dat fijne blogposts :)
    En het is inderdaad zoals je zegt: waar je zelf de focus legt, dat zijn de dingen die er toe doen. Ik leg sommige kleine momentjes nu ook vast, net om me bewust te zijn van hoe gelukkig ik eigenlijk wel ben. Ook al gebeuren er tussendoor ook zaken die minder lekker lopen.. (Veel beterschap met je middenoor trouwens!)

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow