donderdag 10 november 2016

Dolly plaid: week 30

30 weken, ja der-tig.
En der-tig, dat is ... lang. Dat is bij benadering 92.660 vasten lang.

Iets meer dan 30 weken geleden had ik zo mijn eigen redenen om mee te doen aan de crochet along. Al verklaarden velen mij voor gek.
Ik kan na die 30 weken wel zeggen dat de crochet along op verschillende punten mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik laat graag in het midden in welke verschillende betekenissen.

Maar eentje wil ik wel aanstippen: hij is mooier en zachter geworden dan ik had gedroomd. En dat gebeurde pas in de laatste week, na 30 weken en na de afwerking. het gevoel dat hij eindelijk af is en zo mooi is geworden, geeft zo ontzettend veel voldoening en ik kan het niet laten, het vervult me van trots, trots dat ik doorgezet heb.

Dus voor de laatste keer:

Haak 1 rij donkergrijs

Haak 1 rij ecru

Haak 1 rij donkergrijs

Haak 4 rijen ecru


Gelukkig hebben we een grote tafel, maar ook die is niet groot genoeg voor de Dolly Plaid. Ik klok af op 1m58 lang en 1m29 breedIk moet bekennen dat ik heel lang heb getwijfeld:
"to floshkes or not to floshkes, that was the question"

Ik liet me bijstaan door een schitterende jury, die grotendeels koos voor 'not to floshkes'
Maar ik vond "met floshkes" eigenlijk wel mooier.
Maar zonder floshkes, zo plain and simple and straight, ik begreep de jury daar ergens ook wel in.
Mijn man, mijn liefste reality check, die het hele gebeuren lijdzaam heeft aanschouwd 30 weken lang, zei hoofdschuddend: "not to floshkes, meiske",
"Want floshkes worden kei rap vuil, zeker als het witte zijn, en een plaid met floshkes, dat is alleen maar ambetant en gaat kriebelen als ge der onder ligt"
(het fikt anders wel beter, maar dat is een euh inside joke)


Het werd dus: zonder floshkes
Ik boordde de hele plaid wel af met een paar extra rijen aan de zijkanten en aan de onderkant. Die paar rijen extra maakte het verschil tussen een homemade plaid en een afgewerkte plaid. Als je er dan toch al 30 weken aan hebt gewerkt, kunnen die paar rijtjes er nog wel bij.


En dan nog even dit:
30 weken geleden had ik niet het idee om die mooie plaid te houden. Ik heb altijd het idee gehad om hem weg te geven. Zeker toen bleek wat mijn man zijn plannen waren met de plaid, ahum.

Wil je weten wat meer warmte geeft dan een Dolly Plaid give-away en een rituele brandstapel samen? Hou dan zeker deze websites in het oog:
http://khadetjes.blogspot.be/
http://liezewiezewoes.blogspot.be/
https://www.facebook.com/Bloggers-for-Life-845241458928986/


Dit 'kindje' is af
9 opmerkingen:

 1. Waaw, mooi geworden! Die extra rijen rondom maken het inderdaad af!
  Ik zit in week 28 nu (moest een serieus inhaalmanoeuvre doen de laatste weken) en stel vast dat ik niet ga toekomen met mijn basiskleur. Dat wordt een bolleke bijhalen dus.
  Lief van je om 30 weken werk weg te schenken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh straf! ik zit straks thuis met zwangerschapsbescherming en plan hem dan af te werken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, jij hebt er moed op. Als ik achterop was geraakt, was die plaid de vergeetput in getotterd om er nooit meer uit te komen. dus het was van moeten, zo elke week bij blijven. Ik ben nu aan een kleinere versie bezig, maar niks waar haast bij is. Haakt wel vlotter moet ik zeggen

   Verwijderen
 3. Super mooi. Eerst dacht ik wat zijn floshkes.. Maar ik kwam er achter ;). Hij is erg mooi geworden ik zit nog maar in week een :(. ik heb nog veel andere dingen die ik eerst even af moet krijgen voor vriendinnen namelijk sjaals.. En aangezien het nu toch kouder wordt moet er ik echt even vaart achter zetten ;)
  Wat ik nog niet helemaal weet ga je hem nu wel of niet weggeven? Je man hoeft er toch niet onder te liggen ;) als je hem zo mooi vind zou ik hem lekker houden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ‘schenk’ hem aan het goede doel.
   Misschien wel vergezeld van een extraatje, maar dat gaat later nog allemaal wel duidelijk worden, hier op de blog en op blog van Khadetjes en Liezewiezewoes en op de ‘bloggers for life’ pagina op FB.
   floshkes, ja, draadjes, franjes, hoe noem je dat? Maar ik vind floshkes zo een leuk woord.


   Nog heel veel succes met al jouw haakprojecten

   Verwijderen
 4. Prachtig!!!
  En amai, énorm geneureus om hem weg te schenken!!! Doe ik je niet na hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man houdt er niet zo van. Niet omdat hij de plaid niet mooi vindt, eerder omdat ie 30 weken 'in de weg heeft gelegen'. Ik ga dat niet testen of hij dat van die brandstapel meent of niet, lol

   Verwijderen
 5. Nu valt hem pas!!! Jij gaat die gewoon wegschenken?!! Zwaar onder de indruk, en dus meteen enkele lotjes waard :-) Zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow