woensdag 30 november 2016

als meisjes de broek dragen: een oversized cocoon sweater en een skinny jeans

dat Helena liever geen kleedjes meer draagt en een hekel heeft aan broekkousen, liet ik al meerdere keren vallen. Dat er dus al een tijdje een broek in de voor Helena op de to-sew lijst staat, zal geen verrasing zijn.

Op het Stoffenspektakel in Hasselt vond ik de meest perfecte stof voor die broek:
gouden rekbare jeansstof die toch zacht aanvoelt.
In Knippie 5/16 vond ook het geschikte patroon voor een skinny jeans.En bij een skinny jeans hoort natuurlijk een loose fit oversized sweater.
Voor de sweater gebruikte ik de cocoondress als basis.
- Ik koos een maatje groter voor de breedte. Ik maakte mt 8y terwijl ze anders op mt 6y zou vallen.
- Ik kortte het geheel in tot mt 4 voor het voorpand en tekende er het achterpand bij
- Ik knipte de schouderstukken weg en verving ze door fuchsia nicky velours schouderstukjes. De vlindermouwtjes liet ik in deze versie achterwege.
- De mouwen verlengde ik tot lange mouwen.  
- en ik voegde een eenvoudig halsboordje toeHet had naar mijn gevoel wat smaller gemogen, maar de dochter houdt duidelijk van deze oversized sweater versie. De drager heeft altijd gelijk en zo kan ze de sweater ook nog heel lang dragen. 
 

 


 
broek:
patroon 23 uit Knippie 2016/5
stof van het stoffenspektakel
 
trui:
 


8 opmerkingen:

 1. Kei mooi. Ik weet uit ervaring dat een broek maken kei moeilijk is en zo een prachtexemplaar zal helemaal moeilijk geweest zijn ;-) het plaatje klopt volledig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. en je mag het weten, der zitten foutjes in hoor. Dit was echt zo een 'leerstuk' en ik was blij dat ik eens eerder een gulp had gemaakt, want anders had ik er niet uitgeraakt. Maar dat maakt ook niet uit voor de dochter zelf hé.

   Verwijderen
 2. Toffe outfit! Vooral die broek is geweldig, daar zal ze wel heel graag in rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi setje! Hier ook zo'n dochter die met de ogen rolt als ik met een kousenbroek durf afkomen. Soms maak je gewoon beter wat ze zelf het liefste dragen...

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow