zondag 23 oktober 2016

Superheroes wear Billies

When Billie meets Wolf, it comes with a cape


In de zomer maakte ik al eens een wolf met cape voor Alexander. Maar Alexander vindt de cape zo leuk, dat het een beetje zonde is dat die cape nauwelijks het bed uit komt.

Een Billie met Wolf-allures dringt zich dus op.
Het is niet meer dan een gewone Billie maar dan met schouderstukje om een cape achter te haken zoals bij de wolf. 10 minuutjes extra werk en een blij gezind kind.

Ik maakte de cape in kleuren die overal bij gaan. Ik maakte hem ook iets kleiner omdat de slaapcape een beetje te zwaar is voor een Billie. Bij een pyjamapakje is dat geen probleem omdat het geheel van een pakje tegengewicht biedt. Maar bij een Billie trekt de cape de trui toch wat naar achteren. En ook deze cape is nog net iets te zwaar. Maar ik vond gewoon ook niet de perfecte ultra light cape stof. Dus ik stop met zoeken naar perfecte stof, en dan kom ik het vanzelf wel tegen. 

De eerste Billie maakte ik uit ultra zachte badstof van Naperonuttu. Meer 'jongens' kan je het niet verzinnen met deze Loaders. Ik combineerde de ietwat drukke print met bruine boordstof. Voor de afwerking keek ik het een beetje af van zijn Metsolatruitjes.

 

 
De tweede Billie is niet veel meer dan restjesverwerking van wat overbleef na de Wolf. 
Het zomerse printje doet vermoeden dat deze billie al lang geleden geknipt is, maar nooit afgewerkt werd. Maar er is niks mis met een zonnetje in huis.
Hier werkte ik de mouwen en de zoom gewoon af met een tweelingnaald en de kraag werd er met de overlock aangezet. (super snel klaar dus)
 
niet dat hij echt veel zin had in poseren vandaag, dus een beetje tussen de soep en de patatten:
en nu stoppen met foto's nemen of ik schiet

patroon:
Billie en een klein beetje Wolf

stoffen:
Loaders, Naperonuttu bij Stof op Zolder

Cool Baboon bij Something Strange

3 opmerkingen:

 1. Slimme combi van beide patronen! Serieuse concurrentie voor Zorro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het heeft wat weg van een romein, die cape, in die sobere kleuren.

   Verwijderen
 2. Tof gedaan!! En de zoon zal wel heel content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow