zondag 16 oktober 2016

into the groove


Heb ik al gezegd dat ze bijna 8 is? die knappe dochter van mij. 
Bijna 8 (in februari pas hoor, ik wil de feiten niet vooruit lopen, zij soms wel), dat wil zeggen dat ze niet meer doet aan jurkjes of rokjes, aan frivool, netjes, niet elastische katoentjes, sprookjesstof (ja, ik heb dat) of bloemetjes …. 
Dat is al even zo, en er is maar zeer weinig onderhandelingsruimte, zeker nu de winter er aan komt en als je weet dat ze broekkousen haat. 

De schaarse uitzonderingen bevestigen de regel. 


Een uitzondering op de no-dress-rule is de groove dress
De eerste versie heeft ze zo lang ze kon, gedragen, maar nu wordt het helaas toch echt te koud voor deze versie. 
Tijd voor een winterse groove dress dus. Ik koos voor de stof voor comfortabele stevige French terry. Ik combineerde night full of stars met glamour gold. Stoffennamen die als muziek in de oren klinken voor een bijna 8-jarige. Zelfs niet alleen voor die bijna 8-jarige.

Ik voegde opnieuw vleugeltjes toe aan de schouders, net zoals ik bij de eerste versie deed. De vleugeltjes zijn dubbelgevouwen en ik stikte de randjes af met gouden draad.
Ik maakte lange mouwen. En om het helemaal into the groove te maken, werkte ik de lange mouwen af met een mouwboordje met duimgaten. 
Dat lijken allemaal subtiele details, maar onderschat de duimgaten niet. Net die gaatjes van amper 2cm zullen ervoor zorgen dat hier nog jurken gedragen worden.
De onderkant van het kleedje werkte ik af met een tweelingnaald.
De kraag heb ik volgens 'the neat way' ingezet. Ik heb het kraagje eerst gedriegd voor ik het vast genaaid heb (met een grote steek en lagere draadspanning).
 patroon: groove dress
stof: stof op zolder night full of stars met glamour gold
kousen: kousen en karton: lebig en condor

 
 
 
 
 
 
Maar voor alle duidelijkheid, het broekentijdperk is aangebroken dus  stay tuned want ik scoorde op het stoffenspektakel het perfecte broekenstofje voor een bijna 8-jarige (lees: ook iets met 'gold').

11 opmerkingen:

 1. Perfect voor een 8 jarige! Hele mooie stofkeuze ook! Hier wordt heel geleidelijk het broekentijdperk ingezet. Ik geniet nog even van de jurkjes die ik voor de oudste nog mag maken. De Groove dress ligt hier ook al overgetekend klaar. Wel jurk, maar niet te schattig/kinderachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super schoon. En mag ik een technische vraag stellen? waarom die lagere draadspanning bij dat kraagje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal moet je het met een zigzag vastzetten, om de kraag elastisch te houden. Maar ik vind zigzaggen niet mooi. Een grote iets lossere steek geeft ook nog een beetje mee en is geen zigzag. Het kan zijn dat dat maar een idee is natuurlijk, maar de kraag is wel effectief elastisch ondanks dat ik een rechte steek gebruikte

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie meid met een prachtige jurk. Niet meisjesachtig, helemaal cool voor een (bijna) achtjarige ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi in dat stofje! Ben al benieuwd naar die broek ook ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuk, ik denk dat onze tienerdochter dit patroon ook wel leuk vind.
  https://stokstaartjedoethetzo.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow!!!! This is one of the most beautiful Grove Dresses I have ever seen. The fabric is stunning and all the extra details you have added have taken it up to another level.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow!!!! This is one of the most beautiful Grove Dresses I have ever seen. The fabric is stunning and all the extra details you have added have taken it up to another level.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow