zaterdag 6 februari 2016

een groentje voor groentjes

Groen, in al zijn schakeringen die er kunnen zijn, daar hou ik zo van. Wat voor anderen a little black dress is, is voor mij dus eigenlijk a little green dress. En dat heeft niet zo veel met de vorige post te maken. Maar gewoon, groen staat me altijd het beste.

Deze groene jurk maakte ik eigenlijk om het patroon te testen, om te kijken of ik het kon gebruiken voor een ander stofje. Maar met effen diep groene stevige tricot kan je nooit mis doen. Het is dan wel een testjurk, ze hoort nu al tot mijn basics en ik voorspel dat ze weinig in de kleerkast zal hangen.

Het patroontje is van Burda, Burda Style 7305, gevonden in de kringloopwinkel. En eigenlijk, met die plooitjes zou je zeggen dat het niet zo is, maar het is een zeer eenvoudig patroon. Van daar dat ik wel durf te zegen dat het een groentje voor groentjes is. 10 plooitjes in de rechter zij, een neepje op de rug en in de mouw en verder heel basic en recht toe recht aan. Ik maakte het kleedje gewoon zonder voering en tekende er een belegje bij. Ik maakte de halsuitsnijding iets breder en de jurk iets korter (ik ben een kleintje). Er was eigenlijk ook een boordsplit en blinde rits voorzien. Maar ik vond geen van beiden uiteindelijk echt nodig met de rekbare stof. Dat klinkt alsof ik het mezelf gemakkelijk heb gemaakt en jawel, dat is helemaal zo. Ik leef op vlak van bloggen en naaien (en knutselen) momenteel op snelklaar projecten.

 
 
en 'aan' ziet het er zo uit
met de zoon als assistent.


 
 5 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan! Ik zou ook geen rits toevoegen als het praktisch gezien niet nodig is en het visueel gezien geen functie heeft, dus groot gelijk dat je het jezelf gemakkelijk maakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is da eigenlijk hé, 't is tout court gepermitteerd om voor gemakkelijk te gaan als moeilijk(er) niet moet

   Verwijderen
 2. Mooi - ik vind het zo knap dat je dit kan!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow