woensdag 11 september 2019

#linkparty 10: Billie en Erin

de 10de linkparty van Fibre Mood is dit al zeg, of beter nog, magazine 6 is uit!

Daar waar ik een jaar geleden nog een beetje twijfelde of Fibre Mood en ik wel vriendjes zouden worden, blijkt dat nu meer dan de helft van mijn zelfgemaakte kleding (die ook effectief nog wordt gedragen) uit Fibre Mood komt.
De all rounders Lauren en Vita 1 en 2
Maar ook de 2 Arlette rokken komen hier regelmatig uit de kast. De miyu als winters topstuk en de Susan jurk als het eens net een tikkeltje opvallender mag zijn.

In mijn vorige post blijkt bovendien dat ook de (stilaan tiener)dochter haar ding wel vindt bij Fibre Mood, daar waar deze leeftijdscategorie elders al eens net wordt overgeslagen in de matentabel of in de stijl van de patronen.

Dus merci Fibre Mood, voor jullie harde werk. Het wordt hier alleszins kei hard geapprecieerd. En merci Fibre Mood, dat ik opnieuw mag meedoen aan die 10de linkparty.

Het hele jaar door = Billie

Ik koos opnieuw voor een all rounder voor de 10de linkparty, zo eentje dat veel uit de kast gaat komen en in nog veel andere stofkes nog eens over gaat gemaakt worden:
de Billie:
een cropped beetje geklede broek.Ik maakte maatje 38. Die maat bleek redelijk perfect te zitten rond mijn poep, maar wat te los aan de knieƫn. Dus ik versmalde het geheel een beetje om een aanpassender model te bekomen. Omdat zakken soms wat open durven staan, liet ik deze achterwege. Het is niet van luiigheid, want op de poep voegde ik de (valse) enveloppezakjes toe om 'die zone' wat te breken.


Zomer = Summer

Hoewel ik met de groene broek eindeloos kan combineren met tops die al in mijn kast liggen, besloot ik om een klein couponnetje (van 50cm) te verwerken tot een Summer uit boek 5. Zo vormt het een perfect geheel voor de iets warmere indian summer dagen.

En voor de mensen die het zich afvragen:
strapless mensen, strapless

Herfst = Erin

De herfst is met veel voorsprong mijn lievelingsseizoen. De kleuren die het komende seizoen in zijn, zijn zo mooi, dat ik me niet kon bedwingen om ook nog gauw een Erin te maken die helemaal bij de herfst en de nieuwe Bille past. En ja, ik zeg gauw, want de Erin zit echt ontzettend gauw in elkaar.
Ik maakte maat S en maakte een boord van 4cm in plaats van 5 cm. De sweatshirt had voor mij waarschijnlijk een tikkeltje langer mogen zijn. dat weten we dan weer voor de volgende keer. Deze gaat alleszins ook zo gedragen worden.


Patronen:
Billie
Summer
Erin
allen van Fibre Mood

Stoffen:
Bille: Lizzy L'oiseau
Erin: stoffenschuur
Summer: Stoffenverkoop Geel

2 opmerkingen:

Bloglovin

Instagram Follow