maandag 2 september 2019

Sella en Emma

Ik geloof niet in 1 september outfits of eerste schooldag naaisels.
Niet omdat ik er niet in geloof, maar omdat ik een ramp ben in het plannen van zulke dingen. Ik denk daar ten vroegste op 31 augustus aan.
Dus als daar dan al eerste schooldag naaisels zijn, geloof mij, dan is dat in ons geval zeer zwaar toeval.


Dit jaar is er dus een eerste schooldag naaisel helemaal gepland enal, ze heeft dat ook aan op haar eerste schooldag, haha, not. 
Dus nee, niet echt een eerste-schooldag-naaisel, wel een einde-schoolvakantie-outfit en een tiener- proof-outfit. Meer dan dat moet dat voor Helena ook niet zijn. En ik ben al lang blij dat ik nog mag en kan naaien voor haar.

Ik maakte het Sella rokje uit de allereerste Fibre Mood met een zwarte dikke ribfluweel.
De stof kocht ik aanvankelijk om er een rugzakje mee te maken, maar toen dat plan in de kast verdween, bleef ook de stof liggen.





Voor de trui vertrok ik van de Emma-sweater. Ik maakte de mouwen iets korter (noodgedwongen, door stof tekort) en het lijfje maakte ik naar onderen toe smaller en ook iets korter om meer een 'buiktruitje op de groei' te krijgen.


 
Hoewel de dochter 'dat roze' van de herons al wat ontgroeid is, blijft het een kleur die haar bijzonder mooi staat. De combinatie met het zwarte rokje geeft het alsnog iets stoers.










Patronen:
Stoffen:



5 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar, ik doe eerder van 1 oktobernaaisels. Hoe graag ik ook vakantie heb, zo erg hou ik van begin september, de rust, de properheid waar het huis in achterblijft, ... het kan ook zoveel deugd doen. En dan krijg ik iets meer tijd en zin om weer achter mijn naaimachine te kruipen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw supertof samen! Ze staat er echt heel goed mee! En ja, ik hoop dat ik ook ga mogen blijven naaien voor mijn kinderen als ze wat ouder worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amai, wat is ze aan't veranderen! Mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow