woensdag 11 juli 2018

Fauve top en Kirsty rok

Waar de 1ste linkenparty van Fibre Mood in teken stond van de Frances top, staat de 2de linkenparty in het teken van je eigen creativiteit en vrijheid in keuzes maken.

Dat lijkt een gemakkelijke opdracht, maar volledige vrijheid houdt ook keuzestress in natuurlijk.
  • voor wie zou ik naaien? 
  • welke patronen gebruik ik? 
  • en welke stoffen gebruik ik daarvoor?
Om daar een antwoord op te vinden, vroeg ik mezelf af wat ik juist wilde vertellen met deze blogpost en wat past in de stijl en boodschap achter Fibre Mood.


Ik besloot om voor mezelf te naaien. Dat is wat ik het liefste doe en ik mis nog wat zomerse bovenstukken. Met deze bijdrage aan de linkenparty van FibreMood wil ik bewijzen dat je geen ingewikkelde patronen nodig hebt of een ervaren naaister hoeft te zijn om een super chique outfit te maken die je nergens in de winkels tegenkomt.

Ik had nog 2 prachtige maar helaas erg kleine couponnetjes liggen die zich perfect leenden voor dit project. Ze lagen ook al een tijdje samen, om samen te verwerken, want ze passen ook gewoon heel erg mooi samen en stralen dezelfde luxe uit.
Het 1ste stofje was een lapje van 1m, een muisgrijsbruine faux daim met een klein reliëf. 
Het 2de lapje was een lapje van 70cm fragiele streepjesstof van Tim Vansteenbergen. Ik kocht het op de The Fabric Sales in Rillaar. 

Met het faux daim stofje maakte ik een kirsty rok.
Omdat het faux daim stofje toch net iets anders is dan een gewone tricot of punta di roma, paste ik het patroon toch een beetje aan door achteraan nepen in te voegen en zo de rok al een beetje een model te geven.
Verder is de kirsty rok zowat het gemakkelijkste patroon dat ik ooit voor mezelf naaide. Ik naaide het al meerder keren. Het blijft een basic der basics die hier regelmatig voor allerlei gelegenheid uit de kast komt.




Ik zocht voor de streepjesstof naar een asymmetrisch patroon.
Asymmetrie heeft altijd net iets meer stof nodig dan een recht patroon. Met maar 70cm stof in de hand bleek enkel de fauve top, uit een oude La Maison Victor, editie 3/2014, er net uit te geraken. Dus een fauve top werd het.
De plooitjes deden echter wat, euh, rare dingen aan mijn borsten (iets van 'van C naar F'). Daarom stikte ik een neep in plaats van een plooi en liet ik de 2de plooi iets dieper door lopen.
Ook de fauve top is een erg eenvoudig patroon waar je niet veel ervaring voor nodig hebt. De stofkeuze laat een eenvoudig patroon helemaal tot zijn recht komen.






woensdag 4 juli 2018

Hartjes voor Robyn

Het begon met een heerlijk zomers stofje, roze met rode kleine hartjes.
Mama's van dochters van 9 jaar weten dat dat een gigantische gok is. Maar ik had een zeer duidelijk beeld voor me, dus ik durfde die gok wel te wagen.




Dat beeld dat ik voor me had, was iets met een meisje op een strand met een midi skirt met knoopjes vooraan, gecombineerd met een cropped hemdje (of t-shirt) .
Het is dan wel allemaal roze, maar toch is het niet 'flauw' door de midi lengte van de rok en de cropped lengte van het hemdje. Doe daar nog een zonnebril bij en 't is compleet



Als basispatroon voor de midi rok vertrok ik van de Robyn uit een oude La Maison Victor, editie 6 van 2015.
Ik verlengde het korte Robyn-rokje naar midi-lengte. Hiervoor paste ik ook de breedte een beetje aan zodat de rok niet te wijd uitwaaiert. De zakken van de Robyn rok lenen zich geweldig voor schelpjes en andere strandschatten.




Voor de knoopjes trok ik, zoals altijd, naar Stoff.be in Geel (in Alken hebben ze iets minder keuze in knoopjes). Het lijkt bijzaak, zo'n knoopje, maar daar schuilt vaak net dat verschil in. En ik vind mijn knoopjes meestal bij Stoff.be. De winkeldames kennen me ondertussen al. Dan draai ik eerst wat rond bij de stofjes om dan lachend onthaald te worden aan de knoopjes om dan samen naar dè perfecte knoop te zoeken.



Zo, laat die 2 nog maar heerlijk genieten van hun vakantie met omi aan zee.





Stof: Little Hearts, designed for you by Poppy, Lizzy L'oiseau
Patroon: Robyn rokje, La Maison Victor, editie 6 van 2015.

Bloglovin

Instagram Follow