maandag 23 januari 2017

BirthdayBillie

Mijn man werd 40 jaar. Zomaar, in het midden van de werkweek, op een doodgewone drukke woensdag. En elk jaar is dat veel te kort na de feestdagen.
Hij kocht, zoals de traditie dat wil, zijn eigen verjaardagscadeaus. Hij kocht er zelfs een hoes bij, dus dat plan ging ook al niet door. U leest het al: het was een uiterst bescheiden feestje. Daar veranderde die nieuwe voordeur niets aan.
Om toch niet helemaal met lege handen te staan, maakte ik 2 Billies, met veel liefde gemaakt enzo.






Voor de billies knipte ik de voor- en achterpanden van het basispatroon op dezelfde hoogte door. Ik nam de hoogte van de borstzakjes om het mezelf gemakkelijk te maken.
Ik combineerde de jeans blauwe Billie met een fijn oker streepje. Hetzelfde oker komt terug in de bruine Billie, waar ik ook werkte met een streepjestricot van Nosh Organics.

En eigenlijk moet ik wat bekennen. Organisatorisch was deze post een dikke failure.
Mijn man was immers jarig op 4 januari. Het feit dat sindsdien de 2 truien nooit tegelijk proper en gestreken waren met een man in de buurt bij daglicht, kan veel dingen betekenen zoals
- ik geraak nooit bij met de was,
- laat staan met de strijk
- wij zien elkaar nooit overdag

Maar het wil ge woon zeggen dat de truien van aan de naaitafel weg zin geplukt en sindsdien afwisselend zij  gexamen en ge wassen.  Een beter compliment kan je mij niet geven

Ik kan al vast een goed voornemen afvinken:
- meer kleur in de mannennaaisels steken ✔✔








Blauwe stof: Lizzy l'oiseau
De andere stofjes kocht ik bij Stoff in Geel.
patroon:
Billie voor volwassenen, Zonen09

Daarmee kan ik al vast 1 goed voornemen afstrepen:
- meer kleur in de mannennaaisels steken.

zondag 15 januari 2017

die andere Billie (blouse)

In het naaiwereldje is de Billie van Zonen09 een begrip, zowel voor jongens als voor mannen. (Ze vallen hier zelfs zodanig in de smaak dat ik ze niet geblogd krijg.)
En al is het een idee om de Billie aan de passen aan een vrouwenlijf, toch heb ik het over die andere Billie.
De Billie van La Maison Victor.

Ze stond al sinds uitgave op mijn verlanglijstje (La Maison Victor Editie 4, 2014, maar ze werd recent opnieuw uitgegeven). Ze geraakte afgelopen zomer eindelijk geknipt. Toen kwamen er eerst andere "dringende" projecten. Met de komst van 2017 stond ze eindelijk weer bovenaan de to sew lijst. Voor zover deze lijst echt bestaat, want ik ben daar niet georganiseerd genoeg voor. 

Ik maakte de Billie Blouse volledig volgens patroon, geen hack, niks aangepast, geen tierlantijntjes. Ik koos voor ecru crêpe en een parelmoeren knoopje aan de mouwboord. That's it.
Dat maakt dat deze blouse in elk seizoen gaat en zich in verschillende stijlen laat combineren. Het perfecte stuk dus voor in een capsule wardrobe. Al ben ik daar zelf nog een eindje van verwijderd. 






patroon: Billie Blouse, La Maison Victor Editie 4, Winter 2014
ze werd recent opnieuw uitgegeven in de XL special.
stof: ecru crêpe, Stoff

Bloglovin

Instagram Follow