vrijdag 29 juni 2018

De eerste charlie, en zeker niet de laatste

Dè Charlie, de haast iconische Charlie
in het rijtje van de alom bekende zonen09-patronen.


Wie is er niet mee gestart, nog voor ze zich aan een Theo waagde en nadat de Jacob een eerste geslaagd naaiproject werd?
Het was de bedoeling om het zo ongeveer in die volgorde te doen hoor: Jacob - Charlie - Ole - Theo. Maar na de Jacob volgde meteen een Theo-hemdje En na een aantal Theo's volgden Billie, Wolf en Cisse.


De broertjes Lars, Ole, Jack en Charlie bleven onterecht onaangeroerd.
Laat tijdsgebrek en een slechte prioritering in mijn to-sew-lijst mijn excusen zijn. En laat me dat dan met deze Charlie al een beetje recht zetten.


De stof kocht ik bij Babarum. Het was een couponnetje.

Ik dacht op dat ogenblik: "Ik maak er een herfstige Charlie mee" (want ik ga waarschijnlijk pas in de herfst tijd hebben om nog te naaien). Daarom koos ik ook een herfstige kleur als contrasterende stof voor de mouw- en tailleboorden en de kraag.
En toen blesseerde ik me (een paar keer) bij het lopen en kwam er plots wat meer naaitijd en dito goesting vrij waardoor de Charlie toch veel sneller werd gemaakt dan voorzien. Weliswaar niet met op en top zomerse kleuren als licht blauw of geel, maar ik vind dat oranje best mooi staan met zijn gebruinde huid.

Omdat deze Charlie dan ook in de zomer zou gedragen worden, voerde ik de Charlie niet.
Ik werkte een beetje zoals met een beleg.
In de rug zette ik dit beleg vast met een zichtbaar stiksel dat in een boog van schouder tot schouder loopt. Vooraan zette ik het beleg vast, net onder de kraag en de omgevouwen stukjes, zodat het beleg niet naar boven kruipt en het goed blijft zitten bij het aan en uit trekken.Het broekje dat hij er bij draagt, herken je misschien van hier.3 opmerkingen:

Bloglovin

Instagram Follow