dinsdag 1 augustus 2017

skip the rope en een omkeerbare tas

Toen ik het stofje van de stoffenruil in mijn handen kreeg, dacht ik in eerste instantie absoluut aan mezelf. Eens alle ideeën wat waren bezonken, bleek ik echter niet echt op HET idee te komen.
Misschien moest ik het hele idee ook maar gewoon laten varen en niet mee doen aan deze challenge?

Maar toen kwam het blogberichtje van Mind The Whale.
Een wedstrijdje shortjes naaien.
En daar zag ik een Jaquard stofje verwerkt tot een geweldig schoon shortje.
Vorig jaar kon ik niet mee doen met #connectingtheknots, want Helena was op dat ogenblik helemaal uit kleedjes-modus.
#playgroundwhale daarentegen is helemaal op Helena's lijf geschreven. Ik heb dus geen enkel excuus om niet aan de wedstrijd mee te doen. Meer nog, ik heb 100 redenen om wel mee te doen. 1 van die 100 redenen is dat Jaquard stofje van de stoffenruil.
Dus ik schafte mij meteen het duopakketje aan want zo'n Miss Madeline top, dat komt vast nog van pas.

Omdat een shortje nu niet echt zo ongelooflijk veel stof vraagt, en mijn dochter ongelooflijk blij wordt van niet-kleding-naaisels, besloot ik om ook een omkeerbare tas te maken.Omdat het stofje zo mooi is aan beide kanten, wist ik meteen dat ik hier iets mee zou doen. Ik deed het met een boord onderaan en de valse klepzakjes achteraan.
Over het patroon en de handleiding wil ik nog kwijt dat het zo één van die patronen is waarbij je heel erg wordt aangezet tot perfectie.
Heerlijk, die handleidingen waar je tegen je ongeduldige aard in, rustig bij gaat zitten lezen en dan pas begint te knippen en je tijd neemt voor alles.
En je zou misschien durven denken: 'het is maar een short', maar zeg nooit 'maar' een short tegen een skip the rope short.

 
 
 
De schoudertas is deze geïnspireerd door deze. Omdat ik ook hier beide kanten van de stof wilde verwerken aan de buitenkant, maakte ik een stolpplooi. Ik voegde de zacht roze paspel toe om het geheel  wat te breken. Aan de binnenkant werkte ik met een zacht roze stof die ik ook bij het shortje gebruikte. En aan een echte meisjestas, mag een ritszakje voor geheime meisjesspullen natuurlijk niet ontbreken. 
 


Ik had jullie graag verveeld met een hele resem foto's met prachtige achtergrond en ondergaande zon. Ik had dat perfect gepland en al.
Ik nam voor de zekerheid voor vertrek nog snel wat foto's. Gelukkig maar, want toen nam ze een grote hap uit de pannenkoek met veel te veel confituur. Short en bloesje gingen hun eerste weekbadje in (voor het bloesjes was het de derde keer om precies te zijn) en zijn meteen playgroundproof bevonden.
En ik moet het stellen met de rap rap foto's

 
 
 
Benieuwd wat de anderen met hun geruild stofje deden?

Naaiz * Just Delphine * Katrienette * Vlijtig Liesje Knutselt * Babarum * Woohoo by Davina

Sew Blondes publiceerde al eerder een creatie met haar geruilde stofje.


12 opmerkingen:

 1. Ik ben fan, ik ben fan, ik ben fan!!! Ok, ik ben misschien ietwat bevooroordeeld maar dit is echt een prachtig shortje!
  En dit is zo een verhaal waar ik altijd blij ben dat er wasmachines bestaan, geen idee hoe de mensen dat vroeger deden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een heel mooi shortje en tas. Blij dat jij mijn stofje kreeg als ik dit zie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Nu doe je me toch ook zin krijgen om zo'n short te maken! Een supermooie short en tas! En de styling is ook helemaal af hè met die blouse en schoenen! Helemaal fan hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hola, een kei mooie inzending voor #playgroundwhale! De stof staat je dochter echt prachtig! En de pasvorm ziet er super uit! Die Riet werkt haar handleidingen toch écht wel tot in de puntjes af, he? Ben hier ook zwaar fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zou niet in mij opkomen om van zulke stof een shortje te maken, maar OOOh wat is dat mooi geworden! Je dochter staat er geweldig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi. Dat is een echte kanshebber dat broekje. En inderdaad een prachtig totaalplaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Suuuupermooi shortje en geweldig dat je die stof zo'n mooi doel hebt aangemeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig duo! :D Die skip the rope wil ik ook echt nog maken deze zomer... Tijd werkt me helaas tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n zalig stofje. En leuk zo, een bijpassende tas bij het shortje. E straalt er echt mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow knap! en zo mooi gecombineerd met dat blousje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi!
  Ik zou ook wel eens aan zo'n stoffenruil willen meedoen :-)
  https://10esewingprojects.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow