woensdag 31 mei 2017

MOMM for the win: not another V


Een tijdje terug kocht ik Viscose Blue en Viscose Pink  van Maramalade & Mash bij Mondepot.
De stoffen zijn zo heerlijk licht en zomers dat je er bijna meteen de geur van rozemarijen, de zilte zeelucht en tenen in het zand bijdenkt.
Maar de stofjes schreeuwen niet alleen zomer en vakantie. Ze schreeuwen ook om twinning.
En wie twinning zegt, denkt in 1 lijn door aan Matching Outfits Matching Minds.

Ik maakte voor mezelf en voor de dochter een luchtig bloesje op basis van het patroon van de 'not another V-shirt'.

Voor mezelf gebruikte ik de blauwe viscose. De V-hals liet ik niet vooraan komen maar achteraan. Vooraan knipte ik het patroon horizontaal door en naaide ik een fijn strookje stof in om een subtiel detail te geven. De V-hals komt hier niet vooraan, maar achteraan. Om de rugdecolleté dat tikkeltje meer te geven, voegde ik een volant toe met heel lichte rimpel. Ik werkte de halslijnen af met een beleg. Om te voorkomen dat het beleg naar buiten komt piepen tijdens het dragen, naaide ik het beleg vast aan de naadwaarde.
Om de twinning compleet te maken, gebruikte ik aan de mouwboordjes de roze viscose. 

Voor Helena's bloesje gebruikte ik de roze viscose. Ik tekende zowel vooraan als achteraan een V-hals. Vooraan voegde ik een blauw recht kraagje toe en achteraan maakte ik net zoals bij mij een (dubbelzijdige) volant met lichte rimpel. (het kraagje met de volant levert een 6-vormig patroondeel op) Ook hier werkte ik de halslijnen af met een beleg.


 

2 opmerkingen:

Bloglovin

Instagram Follow