zaterdag 28 mei 2016

KCW may 2016: groove dress on wings

Ik zei het al, zeg mij FUTURE en ik denk aan
  • asymmetrie
  • color block
  • metallic

Asymmetrie is bij deze Groove Dress van Madeit-patterns zeker aanwezig. Ik vind het patroon vanzelf ook mooi passen in het thema van de Kids Clothes Week: FUTURE
'Vleugeltjes' met fluo zalmkleurig accent in tule geven het net dat ietsje meer.

De mouwen en onderrand van het kleedje werkte ik af met een tweelingnaald. Het kraagje werkte ik af met een zigzag-steekje.

Als ik de jurk opnieuw zou maken, zou ik zeker eens kijken hoe het kraagje 'reageert' op een tweelingnaald. Ik zou ook 2 laagjes tule gebruiken in plaats van eentje. Het mocht zeker nog net ietsje meer zijn.









Het model had deze keer geen zin in foto's. Ik zag de bui al hangen toen ik thuis kwam van boodschappen doen. Voetbal op televisie en een trio uitgedost in voetbaloutfit.
De voetbalkousen waren dus niet echt voorzien bij de outfit, maar er was geen ruimte voor onderhandelingen en geeft ineens ook het eigen willetje weer dat ik niet zou willen veranderen aan haar.








 



Patroon:
Groove Dress
Stof:
Betty Blush van Chat Chocolat, bij petit couture

De Betty Blush is van ecologische kwaliteit. Ik gebruikte 1 m stof voor deze groove dress, hoewel de matentabel zegt dat je 155cm nodig hebt. Ik moest het patroon iets aanpassen om het allemaal uit dat 1 metertje stof te krijgen. Wat efficiĆ«nt gebruik van stoffen betreft, kan deze dus wel tellen. En ook dat past allemaal mooi in het thema future: ecologische stoffen en efficiĆ«nt gebruik van grondstoffen.

5 minuten na de 'fotoshoot' zag de dochter al weer zo uit trouwens:

8 opmerkingen:

  1. Red Devils....
    Prachtige accenten in de mouwen en de binnenkant v de stof is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat een leuke jurk is dat geworden!!! Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook met voetbalkousen vind ik het wel wat hebben. Om het helemaal af te maken zou dat dan in de kleur van de tule moeten zijn, maar oranje (de kleur van den Hollander) is er mss toch ook wat over :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wel, geloof het of niet, maar ik denk dat ik wel wat passends liggen heb. fluo roze kniekousen die net iets korter zijn dan deze voetbalsokken, wat ideaal is, want kniekousen zijn dan wel hip, het feit dat deze voetbalsokken hoger komen dan de onderste rand van het kleed (in rust), maakt het langs achteren gezien niet zo mooi.

      Verwijderen
  4. Super, dit jurkje! Heerlijk fluo detail en ook wel herkenbare grillen als het aankomt op foto's maken van naaisels :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Absolutely beautiful. I love it.

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow