donderdag 5 mei 2016

Dolly Plaid: week 3

Het is weer donderdag, dus tijd om het verdere verloop van de Dolly Plaid vrij te geven.  week 3
Op de facebookgroep kon ik al opmerken dat het vervolg al duidelijk was voor velen en dat velen er dan ook lustig aan doorwerkten.
Voor hen zal het dus een rustige week worden, met enkel nog de blauwe blokjes (wat een mooie kleur is dat blauw!!).

 
Het haken begint hier ondertussen al wat meer in de vingers te zitten. Ik vind er echt wel mijn rust in. Mijn naaimachine staat al een hele tijd werkloos. En dat niet alleen. In mijn hoofd lijken de naai-ideeën ook wat tot rust te komen. Je zou denken dat ik dat erg zou vinden, maar nee, niets is minder waar.
Naai-ideeën uitwerken, stoffen kiezen, combinaties, patronen aanpassen, ideeën opdoen, ... het hele creatieve proces, niets heerlijkers dan dat. Maar soms is het ook heerlijk om dat creatieve stukje brein even te laten rusten.
Dus ik vind het best, zo voor even dan. Ik geniet daar dus wel van, gewoon zonder al te veel nadenken een patroon volgen zonder hacken of mixen, of kleuren kiezen, het repetitieve, ... het heeft ook wel wat.

Na week 3 ziet mijn plaid er zo uit:

En is het 142cm breed en 13cm 'lang'.

Ik haakte deze eigenlijk gisteren net op tijd af. Ik had me eerder in de week wat ingehouden omdat er een kleine ingreep op de planning stond bij de dochter en ik dus dacht dat ik lang ging moeten wachten. Het is vast slecht te denken dat de wachttijd wat 'tegenviel' in de zin van 'veel te kort'.
Dus ik haakte niet alleen in het ziekenhuis, maar ook in de avondzon. De plaid nog niet lang genoeg om over mijn koude melkflesjes te leggen, maar wel 'lang' of 'breed' genoeg voor een sjaal.Eerst nog een ieniemienie beetje onder de indruk, ... alhoewel, nauwelijks en ...
 


dat duurde toch niet lang (iemand een idee wanneer dat siroopje uitgewerkt is? en waar je dat nog kan krijgen?)Voor de haaksters (en hakers) die eigenlijk een sjaal wilden, je kan hier stoppen ;-),
voor hen die er nog niet aan begonnen, het is nog niet te laat, je kan nog altijd inspringen
voor de rest, geniet van week 3

3 opmerkingen:

  1. Waaw, ziet er zo mooi uit! Ik twijfel al een tijdje of ik ook mee zou haken, het kriebelt steeds harder... Zeker nu ik dit mooie resultaat zie!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow