zondag 13 maart 2016

Harlequin in de bloemetjes

Toen ik het bloemenstofje van Lucy has a Secret bestelde bij Mondepot*, had ik een soepel vallend truitje in gedachten, of misschien een rokje? want voor een kleedje zou het waarschijnlijk wat te druk worden? Dus ik bestelde een bescheiden metertje, daar kan je al zo veel kanten mee uit, behalve dan de kant van het kleedje.
En toen zag ik tijdens de solden een kleedje in de winkel in dit stofje en dat was moohooi! Maar ik had maar een metertje en ik wilde een kleedje. En dan nog liefst een kleedje met plooitjes, want de stof, die valt zo mooi, die is niet gemaakt om strak te zitten.
Ik heb boeken, tijdschriften, recensies over patronen, alles afgespeurd, patroondelen gepast op mijn metertje stof, maar niets paste, niets met plooien, mouwen of zakken althans.
Dus kon ik kiezen om het idee van het kleedje te laten varen of een andere oplossing te zoeken. En die oplossing vond ik in de harlequin dress, waarschijnlijk de enige jurk die je uit 1 m stof krijgt en die niet strak zit en eentje die meer dan de helft van naaiend Vlaanderen al wel eens gemaakt heeft, maar ik was daar dus nog niet bij.
Ik combineerde de bloemenstof van Lucy has a secret met okerkleurige soepele stretch van Red Juliet. Om de jurk wat meer elegantie te geven, maakte ik er een riempje bij in dezelfde okerkleurige stof. Ik moet het ten slotte nog halen met mijn taille.

 

 

op de rug liet ik de okerkleurige stof door lopen

en ook het riempje is in dezelfde okerkleurige stof gemaakt.

Ik moet echt werk maken van een 'fotobuddy' (liefst ouder dan 7j) voor de naaisels voor mezelf. De opstelling van 2 stoelen en 2 emmers met daar op het fototoestel is anders wel grappig hoor, maar het is toch vooral gepruts met die timer en dan in pose gaan staan en hopen dat het goed is. Dus de ene foto was vaag, de andere overbelicht en dan nog eens een paar ineens zo gelig.
Dus bij deze:
Gezocht: m/v, collega blogger, fotobuddy om samen foto's te maken van elkaar, net iets beter dan onze partners of kinderen het zouden doen, regio Ham ;-)

Zonder riempje kan ook, maar ik moet het van de taille hebben, dus ik heb het liever met.

 

 een hoofdloze overbelichte, kwestie van de noodzaak duidelijk te maken :-)

 
 een gele

met hulp van de dochter (die veel te ver stond)

 stoffen: Mondepot
Patroon: Harlequin dress, La Maison Victor

*Mondepot, ik had al zo vaak op de website geklikt en weer uit geklikt en gekeken en gedroomd, maar, en vraag me niet waarom, nooit echt durven bestellen. Of, ok, als je het dan toch vraagt, stom hoor, maar Mondepot straalt zo veel luxe uit, stuk voor stuk luxueuze stijlvolle stoffen, dat ik nooit durfde bestellen, I know, belachelijk.
Toen ik in oktober 2015 tot mijn eigen verbazing 2de werd bij een schitterende wedstrijd van CompagnieM, won ik zo een mega toffe waardevolle prijs en ook een aankoopbon bij Mondepot. Dat was echt het laatste duwtje om over mijn belachelijke drempelvrees te geraken. Maar eens die drempel over, begrijp ik zelf niet waarom ik daar ooit een drempel zag.
Dat van 'luxueuze en stijlvolle stoffen met net dat ietsje meer', dat klopt anders wel, en het is ook daarom dat het voor mij persoonlijk meteen ook mijn lievelingsstoffenwebshop is geworden (vooral) als het aankomt op stoffen voor mezelf.

19 opmerkingen:

 1. Luid op ben ik aan het lachen :-). Oh inderdaad zo vreselijk die foto's van jezelf nemen :-). Ik woon spijtig genoeg niet in de buurt :-(. sinds mondepot heb ontdekt koop ik nergens anders nog stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Su-per-mooi!!! Ham is niet zo ver, dus geef gerust een seintje als je nog eens foto's wil trekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awel, ik ben in staat u er aan te houden! ik heb nu wel communiewerk dat er aan staat te komen, dus veel kindernaaisels in aantocht, maar daarna! hek van de dam hé

   Verwijderen
  2. Geen probleem! Ik wil ook nog wat voor mezelf maken en zit hier ook altijd toeren uit te halen met de zelfontspanner :-) geef maar een gil als het zover is

   Verwijderen
 3. Super mooi en ook het idee om de kleuren te combineren. Echt een prachtwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi en ook het idee om de kleuren te combineren. Echt een prachtwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooie jurk! Grote fan van de harlequin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, en awel, ik ben u ook fan. ik heb eigenlijk lang getwijfeld omdat ik dacht dat het voor mijn model niet helemaal geschikt zou zijn, maar dat valt precies toch allemaal wel goed mee

   Verwijderen
 6. Stijlvol en zonnig! Heel erg mooi... Vreselijk hè, die foto's van jezelf. Maar het komt over hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Want een chance zeg, dat je maar een metertje had, want wat je deed met die twee stoffen is gewoon erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg!!

  Ik ben ook uit de buurt, dus zo'n foto-date wil ik ook nog wel doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moeten we zeker eens concreet maken. ik heb hier nog mooie Lotte Martens voor mezelf liggen, daar wil ik zeker deftige foto's van

   Verwijderen
 9. Prachtig die combinatie van de 2 stofjes! Supermooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mocht ik dat kleedje zien hangen in de winkel, ik had het direct mee naar huis! De okergele stof maakt het nog mooier, echt een keischoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. echt een prachtige jurk!! ik heb deze post al een week openstaan zodat ik niet zou vergeten het te pinnen :-) (ja, erg, dat is maar 1 klikje en toch kwam dat er niet van, haha) Ik heb trouwens exact dezelfde stof liggen, dus vind dit extra inspirerend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, helemaal herkenbaar, dat van die openstaande websites, mijn man wordt daar soms ook een klein beetje zot van. was hele fijne stof om mee te werken dus je hebt iets om naar uit te kijken

   Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow