zondag 20 maart 2016

retrodag en kliekskesdagen

de 2de zaterdag van maart, dat staat bij mij elk jaar als volledig vrij te houden in mijn agenda aangekruist. Met koeien van letters staat er dan Retrodag Kringloopwinkel.
En elk jaar is er dan ook met een vriendin een heel parcours uitgestippeld. En elk jaar is het voor mij ook echt een dagje van pure ontspanning met een vriendin die zo ongeveer dezelfde passie deelt. Heerlijk!

Maar dit jaar was anders. De man ging naar een voetbalmatch kijken in Duitsland (ik moest ten laatste om 12u30 thuis zijn) en ook mijn partner in crime van elk jaar had onverwachts andere verplichtingen. Daarnaast ben ik mij aan het verdiepen in de wondere wereld van het opruimen en plan ik daar omtrent ook effectief actie (als de rust hier wat meer is weergekeerd maar wordt dus zeker vervolgd).
Die combinatie van factoren zorgde er dan ook voor dat het dit jaar, voor mijn doen, een redelijk bescheiden aanpak was. Maar dat maakt me niet minder blij met de aanwinsten, het was gewoon anders en doelbewuster. Enkel die spulletjes waar ik rechtstreeks een toepassing of plekje voor zag, gingen het mandje in. (en sommige stuks ging eerst het mandje in en dan weer uit en dan weer in en dan weer uit...)

 

een ileana met ultrazwier voor de dochter (1 euro voor 2 meter!):

 

Dit nachthemdje deed me zo hard aan mijn partner in crime denken, dat ik het mee moest nemen.


En deze, tja, heeft geen uitleg nodig. Ik heb al best veel van dergelijke schilderijtjes, zo veel dat ik ze niet allemaal kan ophangen en er een groot deel naar de zolder verhuisd is (en als mijn boek uit is, weer naar herkomst, de kringloopwinkel, zullen verhuizen, waarschijnlijk). Maar deze is zo mooi en is zo Helena.


'De muur' ziet er ondertussen zo uit. Hier kan je zien hoe hij er vroeger uit zag. Hoewel we ondertussen wel al behangpapier en verf kochten, ... laat ons stellen dat we niet zo gehaast zijn.


en deze pretty française was helemaal wat ik nog niet wist dat ik ze zocht voor in onze toilet boven.

 

Super handig, deze presse papier. Ik heb er al wel meerdere (alleen de hoge is een nieuwe aanwinst), maar ik gebruik ze niet alleen als decoratie maar ook om mijn stoffen op hun plaats te houden bij het knippen of om de patroondelen samen te houden.

 

(sneak peek van waar ik momenteel mee bezig ben)


nog een letterbakje voor het nichtje

 
en vorig jaar vond ik de koffiepot van Villeroy&Boch, maar ik had de bijhorende melkkan en het suikerpotje nog niet. 

En hier en hier kan je de aanwinsten van verleden jaar nog eens bekijken.
Volgend jaar weer samen hé Nele!

3 opmerkingen:

  1. Leuk zeg! Ik zoek ook nog zo'n mooie letterbak, maar vond er nog geen nar mijn zin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vroeger kwam je dat wel net wat vaker tegen precies dan nu hè, al zag ik vorige week in Paal ergens aan de kant van de weg een paar die om mee te nemen waren, gewoon, zomaar en ik kieken, ben niet gestopt

      Verwijderen

Bloglovin

Instagram Follow