woensdag 2 december 2015

tricotfobie versus theo nr drie

Ik ben ondertussen aan de 3de theo toe en ik moet vaststellen dat ik hem elke keer iets meer in mijn vingers krijg. Ik schafte het patroontje van zonen09 al heel lang geleden aan, eigenlijk met het idee om het eens met tricot te maken. Ik schafte dus met dat doel ongeveer gelijktijdig de tricot van Stenzo aan. Ik had toen echter nog niet zo heel veel naaiervaring en wist dus nog niets van mijn tricotfobie die er met de zigzagstreepjes niet beter op zou worden.

Maar soms moet je je angsten recht in de ogen durven kijken en gewoon doen, niet te veel nadenken, niet te kritisch zijn, niet gaan voor perfect doorlopende figuren of lijnen in dit geval. Ik moest dit even loslaten omdat ik er anders nooit aan toe zou komen. Het einddoel was een tricot hemd dat min of meer deftig in elkaar stak en draagbaar zou zijn.
En dit hemdje zal de prijs van originaliteit of techniciteit niet winnen, toch heb ik mezelf wel een beetje verrast en ben ik best wel tevreden met het resultaat. En het zal vast chiquer klinken als ik zou zeggen dat het echt geen toeval is dat de zigzaglijn aan het knopenpat mooi doorloopt, maar ik heb hier gewoon dikke chance gehad.

 
De rugplooi naaide ik vast. Tricot mag (nee, moet) wat 'slanker' vallen. Aan de mouwen maakte ik het mezelf wat gemakkelijk door er gewoon een boordje zonder knoop aan te maken.


Voor het borstzakje leek het wel een haalbare kaart om de zigzag lijnen te laten doorlopen. Ik driegde hier dus het zakje precies vast op het voorpand zodat het niet meer kon verschuiven bij het doorstikken en de lijntje dus mooi doorlopen. Je zou het haast vergeten dat er een zakje op zit.

  
 
En ok, hier en daar oefende ik eerst een beetje op proeflapjes, want neem nu knoopsgaten, dat is toch altijd al een heel klein beetje een stressmomentje. En lopen de kindjes bij jullie ook net op dat moment gillend de naaikamer binnen? hier altijd, echt AL-TIJD.
 

En waarom ik tricot hemdjes wil maken voor kleine meneren terwijl ik eigenlijk niet zo gek graag werk met tricot? Omdat die kleine meneer gewoon heel erg van tricot hemdjes houdt en veel minder van de niet rekbare soortgenoten. Het is chique, maar niet te, casual, maar niet te, het is net perfect voor kleine meneren
en zeg nu zelf, als hij zo kijkt, kan ik hem dan iets weigeren? 

 


 
 (de denkpose heeft hij helemaal zelf verzonnen :-) )



7 opmerkingen:

  1. Heel leuk geworden. Ik hoop er hier ook nog één te maken en twijfelde om de mouwen zo te doen. Maar jij nam de twijfel meteen weg. Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik had de boordjes eerst wat breder (nu zijn ze 4cm), maar de mouwen bleken veel te lang geworden en dus moesten ze korter, maar bij deze versie was dat een klus dat op 5 minuten geklaard was, gewoon even de plooitjes vastspelden, met de overlock over de boord (1cm van de boord en 1 cm van de mouw er af) en klaar, dat maakt het toch allemaal een pak minder omslachtig. Maar iets bredere boordjes vond ik wel iets mooier (maar ik houd me aan de iets-minder-kritisch regel)

      Verwijderen
  2. Dat staat hier ook nog op de planning. Die Theo in tricot. Eerst nog 2 Theo's in katoen afwerken.
    Heel mooi. Die mouwsplit dacht ik ook gewoon weg te laten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kleinste maat van Theo is hier nog altijd net iets te groot, maar ik wil zeker ook tricot versies maken eens ik het patroon eindelijk kan gebruiken. Al krijg ik daarvoor nu al een beetje stress... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, maar met tricot gaat het uiteindelijk ongeveer even vlot hoor. Bij rekbare stoffen moet ik alleen altijd over een drempel heen. Er aan beginnen was de helft van het 'werk´

      Verwijderen
  4. Knap! Niet direct de gemakkelijkste stof met die print, maar super resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig hemd, echt. Niks te merken van tricot vrees. Hier zijn de zonen (en ikzelf eigenlijk ook) ook meer fan van tricot dan katoenen versies. Super knap gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow