zondag 25 oktober 2015

my first blue jeans

Toen ik de mooie Alexander voor Alexander af had, kwam ik tot de vaststelling dat hij er eigenlijk niet echt een geschikte bijpassende broek voor had.
Bij de stoffenopkuis kwam ik een grote rest rekbare jeans tegen waar ik ooit een rokje mee maakte. De stof paste perfect bij het hemdje. Een tweede Theo-Jacob combi zou het worden.

Bij het cirkuskleedje ontdekte ik dat zelf paspels maken zo gemakkelijk is, en toch echt wel voor wat extra zorgt. Voor deze Jacob maakte ik de paspel met de stof die ik nog over had van Alexander Henry (en wat vulkoord).
hoewel ik dacht ruim voldoende jeansstof te hebben, kwam ik voor de achterpanden toch net iets te kort. Daarom knipte ik het patroon bovenaan in 2 waardoor je een naadje hebt in een punt op de poep. Het lijkt ervoor gedaan. Ik maakte de Jacob met valse gulp. De zoon is er immers nog niets mee dat ik een knoop en rits zou maken, dat betekent alleen maar kostbaar tijdsverlies in de toiletten.

  

 
 
Het model kon maar moeilijk overtuigd worden om al weer foto's te laten trekken dus niks al te uitgebreid voor vandaag (en het vaste voornemen om nu een poosje voor mezelf te gaan naaien)
 
 

3 opmerkingen:

 1. Mooi! Wat een stukje stof tekort al niet doet, wat een goeie oplossing! Die ga ik pinnen voor mijn volgende Jacob :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel. en inderdaad, soms leiden probleempjes tot iets waar je anders nooit zou op gekomen zijn, maar wel iets van meerwaarde hebben

   Verwijderen
 2. Wat een geweldige combi, dat hemdje en die broek!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow