zaterdag 1 november 2014

Zwierig Zomerrokje in de Herfst

Aan het begin van de zomer maakte ik enkele pakketjes, ready to sew . 1 daarvan was het zomerse rokje van een uit elkaar gevezen kringwinkelvondst (het was een gruwelijk lelijk rokje, gruwelijk omdat het vanalles deed met mijn figuur maar niets daar van positief kon beschouwd worden, maar de stof was wel mooi). Al die pakketjes, da's natuurlijk heel leuk en handig, maar wat ik toen niet wist, was dat ik echt 1000 kraanvogels ging vouwen en dat ik ook echt de kleren van mijn zoontje zelf ging maken voor de trouw en dat trouwen eigenlijk best veel rondlopen en regelen is. De pakketjes bleven dus netjes liggen en de zomer passeerde.

En toen kwam de Indian Summer. Hij kwam al piepen ons onze heuglijke dag en deed dat daarna nog een paar keer vlotjes over. En onder het mom van: 'plooirokjes zijn van alle tijden', maakte ik dit zomers plooirokje en als beloning kreeg ik een gewillige en vrolijke fotomodel, al kan dat ook gewoon aan het weer gelegen hebben.


 

het rokje is een plooirokje (daar heb je best veel stof voor nodig) met aan de zijkant een gewone rits (kringwinkelvondst waar je geen blinde rits voor in de plaats kan gaan kopen) en aan de achterkant een verstelbare taille, zo kan ze het in de lente misschien ook nog dragen

stof, rits, knoopjes: kringwinkel
paspel: Veritas
voering: Lizzy L'oiseau
patroon: stopplooirok uit Stof voor durf-het-zelvers

1 opmerking:

  1. Wat een leuke rok!
    Knap gedaan.

    Vele creatieve groetjes,
    Het Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow