dinsdag 25 november 2014

Kraanvogels: het sluitstuk

Ik had jullie dit eerder al beloofd, maar ik wilde absoluut wachten tot de prachtige foto's klaar waren (al weer merci Saartje!) :

Dat het thema van ons huwelijk op 18 oktober 2014 'a thousand cranes' zou zijn, was waarschijnlijk  al wel duidelijk, al was dat nooit echt zo voorzien, dat is gegroeid en ineens was het daar dan, dat thema.
Ik ben in maart dit jaar niets vermoedend wat kraanvogeltjes beginnen vouwen. 2 krakkemikkige eerste pogingen werden er 10 en 100 en later, ja veeeeeeeeeel later waren er 1000 statige kraanvogels.
Mijn lieve forumvrienden, mama's die me, de meesten toch, enkel virtueel als LiesbetR kennen, hebben er nog eens 500 bovenop gedaan. Zij bewezen dat virtueel ook echt kan zijn.
Samen met een aller liefste forumvriendin en de geweldigste man ter wereld (toevallig ben ik daar mee getrouwd dus hé) hebben we de kraanvogeltjes in kettingen geregen.
Dat zag er een beetje zo uit in de schaduw:

 
 
of zo:

De avond voor de trouw werden de kettingen aan Chinese parapluutjes bevestigd.
Dat zag er een beetje zo uit:
 
en mijn eetkamer zag er toen ongeveer zo uit:
 

en in de feestzaal kwam het allemaal prachtig samen, al mijn uren en uren werk en de uren werk van de vrienden
het was prachtig, het was zoals ik het gedroomd had, zoals ik het voorzien had, al niet durven hopen had, dat het zo mooi zou worden:


En nu?
vogeltjes genoeg gezien? het is alleszins mooi geweest, geen spijt van dat ik er zo veel gevouwen heb, het heeft mij vele zen-momenten opgeleverd en ook ontwapenende glimlachen als ik op de trein eentje liet liggen, het is iets dat ik nooit meer zal vergeten en nooit meer weer zal doen, voor geen enkele gelegenheid (misschien als mijn dochter trouwt? of een kindje krijgt, misschien, heel misschien, maar da's niet voor direct).
Ik heb 1 paraplu gehouden, die hangt in de kamer van de dochter
en 1 slinger, die hangt in mijn bureau
dan is er nog het gastenboek waar enkele bijzondere kraanvogels in plakken, voor iedereen die geholpen heeft eentje, en de corsage van Raf en nog enkele bijzondere die ik kreeg van vrienden en collega's op ons huwelijk zelf, die bewaar ik voor altijd.

 
 
     

De andere kraanvogels zijn uitgevlogen, allemaal 1 uit 1000, of 1 uit 1500 al zal ik nooit helemaal exact weten hoeveel ik er nu echt precies had.

En of we nog lang en gelukkig samen zullen leven, zoals 1000 kraanvogels dat beloven, dat zal de toekomst uitwijzen. En wat ik zal verzinnen om onze papieren bruiloft te vieren, misschien wel iets met papier hé, maar daar heb ik nog een kleine 11 maanden voor, om daarover na te denken.

2 opmerkingen:

  1. Waaah zo mooi!! bedankt dat ik hierdoor vogeltjes heb leren vouwen, mijn koters zijn u zeer dankbaar :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow