woensdag 3 juni 2020

citroentjes en strepen

Op naaiweekend wist ik een klein lapje cintroentjes op de kop te tikken. Ik wist toen ook al wel dat het lapje stof te klein was, te klein om er een T-shirt uit te krijgen alleszins, maar te mooi om niet te laten liggen.

Toen ik begon te tekenen, kwam ik vrij snel uit op iets wat leek op een patroon dat ik ergens ooit, lang geleden in een ottobre meen gezien te hebben. Het is een patroon voor een onderlijfje, maar misschien kon ik er wel van vertrkken. 
En jawel, in Ottobre 6/2013 vond ik het ideale patroon om mee te spelen. Het enige wat ik veranderde aan het patroon, was dat ik het onderste gedeelte iets losser maakte, met een klein fronsje.


Voor de short werkte ik opnieuw met de TinTin van Iris May.
Ik maakte een paspel om de zakjes af te werken en doorstikte de elastiek. Hierdoor gaat die elastiek niet draaien na de eerste wasbeurt, want niets zo irritant dan draaiende elsatieken.
Ik rek daarvoor de elastiek volledig uit bij het stikken en gebruik gewoon een rechte steek. Het is een beetje een evenwicht zoeken tussen de elastiek uitrekken (met 1 T) en niet trekken, maar meegeven onder je naaimachine. Waarschijnlijk is het nog beter om een zigzagsteekje te gebruiken, maar ik ben ook maar autodidact. Ik doe ook maar wat.
Veel anders valt er niet over te vertellen
TinTin = snel-klaar-gerief, punt


3 opmerkingen:

 1. 1T, die ga ik onthouden. En ik wil ook wel eens op naaiweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, je weet wel wat ik bedoel, uitRekken en niet Trekken.
   Ik ben ook zoekende hoor, om nog een leuk naaiweekendje te vinden. meestal ga ik in het najaar, maar de organisator veranderde van werk waardoor ze het niet meer zag zitten om de organisatie op zich te nemen.

   Verwijderen
 2. leuk hoe je uit zo'n klein lapje toch zoiets mooi kreeg

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow