woensdag 7 november 2018

Een tricot bolletjeshemd

Mijn man vroeg al bijna een jaar om 'nog zo'n hemd' in tricot. Dat heeft de klasse van een hemd en het draagcomfort van een trui. (en ge moet dat niet strijken hé)
Omdat het aanbod voor mannenstofjes in de Stoffenschuur altijd vrij goed zit, ging ik er vlak voor ik op naaiweekend vertrok,  nog snel op zoek naar dat perfecte stofje voor 'nog zo'n hemd'.


Het werd een dunne tricotstof met fijne bolletjes in verschillende kleuren.
Maar Bolletjes? Meer dan 2 kleuren?
What was I thinking?
Voor mijn man naaien, dat is altijd een dunne lijn tussen uni en saai versus kleur en too much. En een "Bolletjeshemd", dat klinkt als los over die dunne lijn, maar goed, what's in a name.


Ik combineerde de bolletjes met petrolkleurige details en donker blauwe metalen drukknopen. Naar die drukknopen was het trouwens even zoeken. Ik vond ze bij Stoff.be in Alken (dus niet in Geel waar ik anders altijd mijn knopen vind)


Het patroon, een theo-hemd, had ik goed bewaard van vorige keer. Ik moest dus niet meer nadenken over aanpassingen en kon direct beginnen knippen.
De stof bleek wel een uitdaging te zijn. Het is dunne, vloeiende tricot die geen 5 seconden stil blijft liggen. Als je dan details moet naaien zoals de kraag of het borstzakje, dan ben je toch blij dat er zoiets als wondertape bestaat. En dan ben je toch blij dat je het moeilijke stuk van de mouwboorden lekker kan skippen (omdat je met tricot werkt).Ik noem het dan wel lachend de bolletjestrui, toch vind ik hem prachtig staan. En hij is blij met zijn hemd, dus ik ook. Het volgende is al weer besteld.


Stof: Stoffenschuur.
Patroon: Theo, Zonen09


De stoffenschuur is 1 jaar geworden en dat wordt gevierd op zondag 11 november met een heuse
Er zijn tal van workshops en demo's.
Je krijgt korting op de hele stoffencollectie.
Je kan er je naaimachine binnenbrengen voor een onderhoud .
Mij mag je er al vast verwachten, want ik ben dringend toe aan een nieuw naaimachine en een nieuw hemd is besteld en ik heb geen stof meer in huis, hahaha, yeah right.
12 opmerkingen:

 1. Dit moet ik eens voorstellen aan mijn ventje. Ik heb de Theo al een tijdje liggen, maar op de een of andere manier was ik er nog niet in geslaagd hem te overtuigen dat ik best in staat ben een hemd voor hem te naaien. Strijken, daar zie ik ook altijd tegenop, dus dit is echt een heerlijk alternatief. Ik wist niet dat het kon! Mooi, heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat ziet er echt ferm uit!! Wie weet zie ik je zondag daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hé ja, hopelijk tot zondag. Ik ga zeker eens kijken, want ik ben echt waar dringend toe aan een nieuw naaimachine, al een jaar eigenlijk, maar ik heb zo veel gelopen dit jaar en zo weinig genaaid, waardoor de nood niet zo hoog was.

   Verwijderen
 3. Ik heb in het verleden ook een Theo gemaakt voor de zoon. Fijn patroon...
  Deze is echt een toffe mannenversie!
  Wat bedoel je met: "het moeilijke stuk van de mouwboorden lekker kan skippen (omdat je met tricot werkt)" Als ik het mezelf gemakkelijker kan maken, graag... ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aan een katoenen hemd werk je de mouwen af met een mouwsplit en mouwboord zodat je de mouwen onderaan kan openen. Als je werkt met tricot kan je dat achterwege laten omdat de stof voldoende rekt (mouwboord verstevigd met rekbare vlieseline)om de mouwen op te stropen bijvoorbeeld. je werkt de mouwen dat gewoon af zoals je dat doet bij een sweater.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de reactie en weer wat bijgeleerd! Thx!

   Verwijderen
 4. Ewel, zo op foto ziet dat er een gewoon hemd uit (als in katoenen). Héél erg mooi, en ik vind die bolletjes net goed, helemaal niet teveel kleur en zo. Erg mooi!
  Oh, en een nieuwe naaimachine, ik word al helemaal enthousiast in jouw plaats ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zei het al op Instagram maar ik meen het: echt klasse dit hemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keikei mooi! Dat ga ik hier ook proberen. Man lief draagt kei graag hemden en ik word gek van dat gekreukel! Dit is gewoon ideaal! Mag ik wel even vragen nam je gewoon zijn maat voor katoen of een maat kleiner?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, dat moet ik misschien ook eens gaan proberen. En die stof is echt super, ik herken het idee van de smaak van de man die liever voor saai dan voor leuk gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow