woensdag 11 juli 2018

Fauve top en Kirsty rok

Waar de 1ste linkenparty van Fibre Mood in teken stond van de Frances top, staat de 2de linkenparty in het teken van je eigen creativiteit en vrijheid in keuzes maken.

Dat lijkt een gemakkelijke opdracht, maar volledige vrijheid houdt ook keuzestress in natuurlijk.
 • voor wie zou ik naaien? 
 • welke patronen gebruik ik? 
 • en welke stoffen gebruik ik daarvoor?
Om daar een antwoord op te vinden, vroeg ik mezelf af wat ik juist wilde vertellen met deze blogpost en wat past in de stijl en boodschap achter Fibre Mood.


Ik besloot om voor mezelf te naaien. Dat is wat ik het liefste doe en ik mis nog wat zomerse bovenstukken. Met deze bijdrage aan de linkenparty van FibreMood wil ik bewijzen dat je geen ingewikkelde patronen nodig hebt of een ervaren naaister hoeft te zijn om een super chique outfit te maken die je nergens in de winkels tegenkomt.

Ik had nog 2 prachtige maar helaas erg kleine couponnetjes liggen die zich perfect leenden voor dit project. Ze lagen ook al een tijdje samen, om samen te verwerken, want ze passen ook gewoon heel erg mooi samen en stralen dezelfde luxe uit.
Het 1ste stofje was een lapje van 1m, een muisgrijsbruine faux daim met een klein reliëf. 
Het 2de lapje was een lapje van 70cm fragiele streepjesstof van Tim Vansteenbergen. Ik kocht het op de The Fabric Sales in Rillaar. 

Met het faux daim stofje maakte ik een kirsty rok.
Omdat het faux daim stofje toch net iets anders is dan een gewone tricot of punta di roma, paste ik het patroon toch een beetje aan door achteraan nepen in te voegen en zo de rok al een beetje een model te geven.
Verder is de kirsty rok zowat het gemakkelijkste patroon dat ik ooit voor mezelf naaide. Ik naaide het al meerder keren. Het blijft een basic der basics die hier regelmatig voor allerlei gelegenheid uit de kast komt.Ik zocht voor de streepjesstof naar een asymmetrisch patroon.
Asymmetrie heeft altijd net iets meer stof nodig dan een recht patroon. Met maar 70cm stof in de hand bleek enkel de fauve top, uit een oude La Maison Victor, editie 3/2014, er net uit te geraken. Dus een fauve top werd het.
De plooitjes deden echter wat, euh, rare dingen aan mijn borsten (iets van 'van C naar F'). Daarom stikte ik een neep in plaats van een plooi en liet ik de 2de plooi iets dieper door lopen.
Ook de fauve top is een erg eenvoudig patroon waar je niet veel ervaring voor nodig hebt. De stofkeuze laat een eenvoudig patroon helemaal tot zijn recht komen.


10 opmerkingen:

 1. Wauw! Je straalt hierin, verzin maar snel een gelegenheid om te feesten hierin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi! Die fauvetop staat ook al een tijdje op mijn naailijstje. Toch eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker soepel vallende stof gebruiken. Dan komen de plooitjes tot zijn recht. Bij stijvere katoen vind ik de fauvetop gauw wat verzwaren.

   Verwijderen
 3. Mooi!!! Blousje zeker, maar de rok zeker ook... Past je perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige combinatie! Simpel, en toch anders, echt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Classy!!! Heel knappe outfit, en met zo weinig stof! Dit is volgens mij de mooiste fauve top die ik al gezien heb! Heel leuk met die streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow