maandag 9 april 2018

Sew Challenge: recycle de Lotte Martens fail

Woohoow Davina doet het weer. Ze koppelde opnieuw een aantal naaiblogsters die elkaar onderling uitdagen om uit hun comfortzone te stappen en eens wat anders te maken.Deze keer werd ik gekoppeld aan Guus. We bleken grappig genoeg een aantal heel specifieke dingetjes gemeen te hebben en daar kwam al snel mijn challenge uit voort. Ik kreeg van haar volgende criteria opgelegd:
- iets voor mezelf
- recupereren/recycle
- Lotte Martens
Dat lijken vreemde criteria om zomaar samen te zetten, maar ik had haar toevertrouwd dat ik vorig jaar in april totaal de mist in ging met een mooi lapje Lotte Martens stof en dat ik er zonder challenge misschien gewoon nooit aan toe zou komen om dat recht te zetten.

 
Even terugspoelen naar een jaartje terug:
Mijn jurk voor het communiefeest, in volle Lotte Martens wedstrijd-tijd
Een hip kort fris Burda Style jurkje met ruches in een prachtig groene crêpe van Lotte Martens.  Dat kon niet mis lopen, maar deed het wel. Ik kan je vertellen dat het baalgehalte gigantisch was.


Die jurk, dat model en die kleur, dat ene groen stonden me gewoon niet. 
Ik besloot dan ook de jurk niet verder af te werken, maar eerst alle naden los te maken en zo veel mogelijk stof te recupereren. Het feit dat het voorpand uit 3 driehoekvormige patroondelen bestond en er op de rug een druppelvormige uitsparing was gemaakt, hielp niet.  
Ik bladerde door boekjes, patronen, internet, ... op zoek naar ... iets met weinig stof om het lijf. Maar ik vond niet wat ik zocht voor mezelf. Ik had gewoon echt te weinig stof.
Ik had al zo veel pech gehad met dit stofje dat ik besloot om van de challenge af te wijken en voor "the smaller version of me" te naaien. Nu wil lukken dat dat kind naar het schijnt mega hard op mij trekt dus het telt nog een heel klein beetje, toch? 
Ik maakte een Honey Blouse uit La Maison Victor editie 4/2017
en voegde er mouwtjes aan toe gebaseerd op het kraagje.


 


Mijn zoektocht naar het perfecte knoopje eindigde zoals altijd bij stoff.be (niet gesponsord hoor, gewoon super content omdat ik daar ALTIJD de perfecte knoopjes vind).
Ik wilde uiteindelijk op de valreep nog een bijpassend rokje. De Arona Cotton Lawn van See you at six bleek een perfecte match te zijn en Lizzy l'oiseau had daar toevallig nog een beetje van liggen samen met de perfect matchende elastiek.Helena was zo blij dat ze gewillig instemde voor een tweede fotoshoot.

De challenge he ik niet gehaald deze keer, maar ik maal er precies niet om. Ik ben al lang blij dat het jurkje dan toch nog uit de lappenmand is geraakt.

Patronen:
Honey Blouse, La Maison Victor
Eenvoudig rimpelrokje

Stoffen:
Lotte Martens,  Marilla 4
See you at six playtime, collectie 3, Arona cotton lawnOok Kim van Mimaloki, Wendy van Noxeema-noxeema, Delphine van Juste Delphine en Laura van Querida Jotixa werden deze week uitgedaagd. Klik dus zeker door om te ontdekken welke challenge zij kregen en zij het aanpakten.

15 opmerkingen:

 1. wat een uitdaging maar wel heel goed gelukt! leuk dat je het (dure) stofje kon recupereren in een prachtig bloesje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie refashion en wat heeft je dochter er een geweldig zomerbloesje aan over gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig bloesje!!!! Zo gaat de stof toch nog gedragen worden :-) ps: loooove de sandalen, mijn dochter en ik dragen dezelfde :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het toch geslaagd hoor. Zeker als je vind dat je zelf niet goed stond met het stofje, mag je het wel doorgeven aan je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MOOI !!!! Wat een geluk dat de stof toch een zalige kledingstukje is geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat je het stofje nog kon redden, en er een prachtig bloesje uit kreeg voor de dochter !!
  Ook mooi gecombineerd met dat SYAS rokje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien niet helemaal binnen de voorwaarden, maar wél een schitterend resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooooi! wat fijn dat je dat stofje dan toch kon redden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat staat je dochter knap met haar nieuwe bloesje! Leuk om die chique stof op deze manier te recupereren en nog vaak te zien! Dan tóch nog dat balen van je eigen jurk in iets superpositiefs kunnen ombuigen! Top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik keur 'm goed voor de uitdaging ;-). Schattig blouse en heel mooi gecombineerd met dat blauw 💙

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel mooi outfitje geworden! Mooie combinatie! Voor mij toch geslaagd 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig gooide je die jurk niet weg.
  Knap gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als een kleur je niet staat, kan je ermee doen wat je wilt, dan gaat het nooit wat worden! En wat is het resultaat voor je dochter prachtig geworden! Zij staat er goed mee en ik vind kraagje en mouwtjes echt mooi speels!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Perfecte recycling. Een heel schattig en speels bloesje. En prachtige foto's trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik snap het helemaal - ook het 'mislukte' gedeelte, ik had die crepe ook in huis en hoewel ik die super schoon vind, kom ik er ook niet mee weg #baalmomentje. Je loste het in ieder geval érg goed op, want ik vind dochterlief prachtig met haar bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow