maandag 31 juli 2017

De stoffenruil van Davina

Zeg nooit een stoffenruil tegen een stoffenruil van Davina

 Een stoffenruil van Davina is immers een ruil voor assertieve dames die weten welk stofje ze willen en dat dan ook pakken.

Het conept:
 • iedereen neemt een ongebruikt stofje mee naar de meet van minstens 1m lang
 • iedereen krijgt op de meet een ander stofje in de plaats,
 • maakt het pakje open. Veel oh's en ah's tot gevolg en tot daar een klassieke stoffenruil. 
 • Maar dan wordt je in groepjes verdeeld, start de muziek en verdwijnt alle schroom. 
 • Heeft iemand anders een leuker stofje? of zie je meteen een heel project voor je met dat stofje van je buurvrouw? ... dan wissel je. Niets van beleefd toestemming vragen, gewoon schaamteloos graaien. 
 • En als de muziek stopt, is het gedaan met wisselen. Het leven is aan de rappen
 • Dit proces herhaalt zich dan een paar keer en aan het einde heb je hopelijk een leuk stofje. 
 • En aan het eind zijn we allemaal terug vrienden, lol.

Hoe het mij verging:

Ik was voorbereid deze keer. Vorige keer durfde ik de prachtige wolvenstof niet meer terug te nemen hoewel ik nog wel een ruilbeurt over had. En daar had ik een beetje spijt van. Dat zou ik nu niet meer laten gebeuren.

Deze keer ging alles er verrassend vreedzaam aan toe, echt waar. En ja ik was zeer zeer content met het stofje dat ik vast had aan het einde van de derde ronde (stresssssss).
Maar dan, plots, werd mijn stofje uit mijn handen gerukt en weg was mijn stofje. (Mijhijhijn stofje, waarvan ik al lang ben vergeten hoe het er uit zag, haha)

Half in choque van het manouvre de overbuurvrouw vergat ik nog te kijken welk stofje ik zelf in de plaats had gekregen.
Maar euh, oh, eigenlijk, Jaquard, ... maar hé ja, ik zie een rok voor mij, ik zie een short, ik zie vanalles in dat stofje, maar ja, merci! joepie!, ik ben wel blij met dit stofje! zomaar in mijn handen geduwd, zo op het laatste moment.
Ik kon zelfs niet kiezen welke kant ik nu het mooiste vond.
Er is geen achterkant of verkeerde kant of averechtse kant aan deze stofEind goed al goed dus

Wil je weten wat ik met 1 m van deze Jaquard maakte? of het nu een kleedje werd? of toch die rok? en welke kant ik gebruikte, of misschien alletwee? en voor wie?
Morgen! Beloofd!


6 opmerkingen:

 1. Ik vond het ook een heel avontuur. Veel toffe stofjes in mijn handen gehad, maar gelukkig ook een leukerd mee naar huis genomen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi jij had mijn stofje, ik ben superbenieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, jij was het! ik vermoedde het daarnet al, maar durfde het niet te vragen, haha. Ik ben er alleszins blij mee en ik ben nog blijer met het resultaat, zeker nu ik de aan-versie zag

   Verwijderen
 3. Volgende keer mogen er geen lelijke eendjes meer bij zijn. Zodat iedereen met veel plezier ruilt en graait. 😊 en het was trouwens het idee van Stephanie B, ere wie ere toekomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof gedaan! Natuurlijk is 'lelijk' een beetje relatief. Smaken verschillen hé! :) Ik ben benieuwd naar wat je ermee maakte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh dat klinkt zo als niks voor mij.
  Ik zou daar triestig achterblijven als ik een schoon stofje uit mijn handen zag verdwijnen. Ook al krijg je er een ander mooitje voor in de plaats ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow