woensdag 12 april 2017

zomerzwanen + give away

Als je het een beetje volgt in (bloggend) naailand, kan je er niet om heen gekeken hebben de afgelopen (bijna) twee jaar. Ik heb het over de zomerzwanen van Bambiblauw en de Melkbrigade.
De prachtige creaties werden ons om de oren geslagen en nog ben ik ze niet beu. Ik vind de stof nog steeds even mooi als toen ze gelanceerd werd.

Omdat het liefde op het eerste zicht was, had ik al vrij snel een lapje zomerzwanen in huis, van in het pré-order tijdperk.
Maar
Door een ietwat hobbelig parcours,
en geloof me, zonder er over uit te wijden, het gaat hier over een understatement,
rolde er nooit eerder een zomerzwanenproject van onder mijn naaimachine.
Tot nu, ein-de-lijk!

vreugdedansje!Bij het maken van het bloemenbloesje herwon de dochter haar liefde voor katoenen stofjes. Niet de hardere stijvere katoenen stofjes, maar de zachte, vloeiende soort, waar zomerzwanen helemaal onder valt (je kan er over blijven aaien, ik zeg het maar voor diegenen die de stof nog niet voelden).

Om mijn geluk over die herwonnen liefde niet al te hard op de proef te stellen, ging ik gewoon voort op hetzelfde patroon als van het bloemenbloesje.  Ik maakte een oversized, los, zwierig kleedje met knoopjes vooraan zodat mijn zelfstandige 8 jarige zichzelf kan aan- en uitkleden en zodat er nergens iets strak zit wat haar mogelijk zou kunnen belemmeren in haar bewegingsvrijheid (en zodat ze het kleedje waarschijnlijk tot ver in haar puberjaren zal kunnen dragen :-) )het werden toch de blauwkes

Stof:
Zomerzwanen van Bambiblauw

Patroon:
op basis van een patroontje uit B-inspiredDe give-away

Het hobbelige parcours van de zomerzwanen leidde ertoe dat ik op een gegeven moment met 2,5 meter onaangeroerde zomerzwanen zat.
Ik gebruikte voor deze jurk 1,5 meter stof (zomerzwanen, kleine tekening).
Ik heb dus nog 1 metertje zomerzwanen over. 

Om de herwonnen liefde van de dochter voor katoen te vieren, geef ik het metertje grote zomerzwanen weg. De figuur van de grote zomerzwanen is 33 cm hoog en 51 cm breed en leent zich daardoor net iets minder voor kleinere naaisels. Niets is onmogelijk, maar het zou jammer zijn om de figuur te verliezen in kleine hoekjes en kantjes.
Om zware ongelukken en tranen te voorkomen, doe ik er nog een pakje microtexnaalden bovenop.
Hoe maak je kans?
 • me op je erewoord beloven dat je de microtexnaalden gaat gebruiken voor dit lapje stof, echt hè
 • in een reactie laten weten wat je met het metertje zal gaan doen want daar ben ik zeer curieus naar en hoe weet ik anders of je mee wil dingen voor het metertje stof?
 • ik zou het leuk vinden als je mijn blog volgt via Bloglovin of Facebook, en het is handig om te weten of je gewonnen hebt, maar het is zeker geen verplichting
 • op zondag 23 april laat ik mijn zwanenprinses een winnaar trekken. De winnaar wordt op de blog en op Facebook bekend gemaakt.
 • deze give-away is (sorry) enkel voor Belgische deelnemers 


23 opmerkingen:

 1. Oh zo leuk! Ik doe graag mee, wat ik zou maken dat weet ik nog iets zo goed. Ik voelde de stof nog nooit, al lijkt het mij iets te worden waar je veel over kan aaien als ik je uitleg zo hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe graag mee... misschien zwanen vanvoor op het hemdje van mijn bengel? Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik waag ook graag mijn kans. Ik zou het stofje graag gebruiken voor een tuniek/blouse voor mijn dochter van 7. Eventueel ook een met ruffles want daar is ze fan van. Indien het stofje niet voldoende is, zou ik het combineren met een effen stofje. Fingers crossed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi. Ik zou van het zwanenstofje graag een once upon a party kleedje maken voor mijn dochter. Zou trouwens een mooie verrassing zijn voor haar verjaardag 23 april wordt ze al zes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou zeker lukken. ik had, toen ik deze stof bestelde, een communiekleedje in mijn hoofd

   Verwijderen
 5. Ik doe ook graag mee. Een kleedje zal er hier niet inzitten maar ik zacht ooit een theo in dit stofje en de verwerking in een truitje. Dat zie ik wél zitten voor mijn kindjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een vrolijke, speelse jurk! Een zomers A-lijn jurkje voor dochterlief zou moeten lukken, of een zwierige rok.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit stofje blijft een absolute topper. Ik maakte er al een rokje uit en een Charlie. Ik doe graag mee met de give away en zou er dan een bloesje uit willen maken! Jouw kleedje is super gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooo wat mooi!!!
  Ik kocht pas het patroon "Mira" en deze jurk zou heel mooi zijn met zomerzwanen :). Ik beloof eveneens op mijn erewoord de microtexnaalden te gebruiken, en volgen doe ik via Bloglovin én FB. Fingers crossed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie een mini kleedje voor mijn mini dochter want bijna niet te geloven ik maakte ook nog niets met die zwanen, vreemd want oh ze zijn mooi 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie jurk en super lief dat je de stof deelt! Ik ben er al lang verliefd op maar nog nooit gekocht.. Het zou sowieso een jurkje worden voor mijn 5-jarige dochter. Gemaakt MET microtex-naald!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alweer een zot schone creatie! Lies, door jouw instagram leerde ik wat microtex is. Ik ging er al naar gaan zoeken, want heb hier een half metertje (veel te gierig geweest) kleine zomerzwanen liggen, en wou vermijden wat jij van miserie had. Mocht ik winnen, dan zou ik genoeg hebben voor een jurkje voor mijn twee madammekes (twinning voor een trouwfeest), en dient de gewonnen stof voor de oudste :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt, waar instagram al niet goed voor is hè! uiteindelijk valt het niet zo op in het geheel van het kleedje, maar het is toch een beetje zonde, die draadjes.

   Verwijderen
 12. Mooi! Ik zou er graag een jurkje voor een van mijn dochtertjes mee maken. Met microtexnaald, erewoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooh, zo'n mooi kleedje! Dat zien de dochters hier ook zitten! Nog horen dezer ze geen ruzie maken om dat metertje, als ik zou winnen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig! Om onduidelijke reden aaide of kocht ik dit geweldige stofje niet eerder, Dus ik beloof plechtig microtexnaalden te gebruiken als ik als gelukkige uit de bus zou komen én ik volg via bloglovin. Ik maak er een zomerjurk voor mijn dochter mee , ik denk aan de judith jurk van compagnie m.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou er een A-lijnjurkje voor mijn dochter proberen uitpersen zonder de zwanen te zwaar te mishandelen. Niet met een ordinaire naald en niet door ze te onthoofden. Die microtexnaalden gebruiken we dus zowieso. Als er te veel onthoofdingen dreigen of ik er geen zedige jurk meer kan uitpersen, kan ik nog voor een rimpelrok gaan en een iPadhoesje.
  Ik ga u hier eens dadelijk aan mijn leesvoer (Bloglovin') toevoegen zie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn liefde voor de zomerzwanen is groot... Zeer groot! Ik maakte er al 3 naaisels mee en er zullen er misschien nog wel volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou er graag een tas uit maken, met microtexnaalden, voor het kleine meisje in mezelf 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou er een babynestje van maken voor een baby'tje in aantocht. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel mooi kleedje ! Ik zou uit dat metertje een simpel A-lijntje maken, zodat de zwanen ten volle tot hun recht komen. Of als de print het toelaat, 2 rimpelrokjes (geen geruzie dan voor wie ik iets moet naaien)...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi kleedje! Spijtig dat je niet eerder de kans had dit stofje te verwerken, maar zo leuk dat je nu iemand anders ook de kans geeft! Zwanen zijn prachtige dieren die met veel liefde moeten behandeld worden. Ik zou dus zeker de microtex-naalden gebruiken en tot wat ik ze precies zou omtoveren, dat kan ik pas zeggen als ik er een aantal patronen kan opleggen om te zien hoe de zwanen het best tot hun recht komen, maar het zal ongetwijfeld iets voor mijn prinses zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow