zondag 3 januari 2016

Louisa in Black


In november mocht ik de Louisa dress, het nieuwste patroon voor vrouwen van CompagnieM, al eens testen. De test verliep super vlot. Voor ik er erg in had, had ik 2 testjurken af. Eentje om te testen en eentje om van te houden. Dus na de test ging ik met een plan (en de voorlopige patroondelen) naar Lizzy l'oiseau om er een zwarte stof met pit uit te zoeken. Het werd deze rekbare stof met reliëf.

Ik wachtte netjes de Sint af voor de lancering van de definitieve Louisa (ook wel reuze benieuwd of het extraatje er al dan niet bij zou zijn), begon dan toch met andere dingen, was vervolgens te gehaast bij het knippen, maakte stomme fouten, herstelde ze weer, geraakte tot 2 maal toe de rits kwijt en het kantje voor aan de mouwen. De ritsen kwam weer te voorschijn, de kantjes niet. Vreemd, waarschijnlijk, als ik stop met zoeken, zullen ze wel weer tevoorschijn komen, en dan zal ik aan de mouwen misschien nog wel een kantje zetten en anders zal je het zien verschijnen bij andere projecten. Ik heb Louisa dus een paar keer echt even aan de kant moeten zetten. Dat verklaart meteen de vele 'snelle' projecten die ik er de laatste maand tussen heb genomen. Maar de goeie dingen, ... zijn worth waiting for.

De Louisa dus:
Ik maakte de basisversie met driekwart mouwen en natuurlijk het extraatje, de peter pan kraag, waar ik tijdens de test al zo verliefd op werd.
Ik zette een blinde rits in, maar eigenlijk had het niet echt gehoeven, tenzij je echt persé elegant in een kleedje wil stappen in plaats van het over je hoofd te trekken.
Omdat ik in het begin te gehaast knipte, werden de armsgaten iets kleiner. Dus ondanks dat ik de mouwen er deze keer wel juist in zette, had ik toch wat overschot aan de mouw. Ik verwerkte de overschot in 3 kleine plooitjes aan de schouder.
De driekwartmouw maakte ik net iets korter, tot net in de plooi van mijn arm. Ik maakte ook onderaan 2 neepjes, voor een heel subtiel 'pof'-effect. Zo werd de mouw ook iets aansluitender. De jurk zelf maakte ik iets meer zandloper (you got to show what you have) door aan de taille en onderaan 4cm te versmallen. Een zwart kleedje op maat dus, dat is wat ik nodig had, want mijn andere perfecte zwarte kleedje ligt al een half jaar in de lappenmand.
 
 
Normaal zouden er meer 'aan'-foto's zijn, maar het is de laatste dagen allemaal wat anders uitgedraaid dan ik had kunnen voorspellen (ook in de goede zin hoor). Ik durf zelfs even geen belofte maken dat er meer foto's volgen. Maar ik kan wel beloven dat het schoon valt hoor. En als er een gelegenheid is dat ik aan-foto's kan (laten) maken, ...

4 opmerkingen:

 1. Hoera voor zwarte Louisa's, ik heb er ook zo eentje ;)
  En nog meer hoera voor dingen die anders -en beter- uitdraaien dan verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! De mouwen vind ik echt heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze zou ook in mijn kleerkast mogen hangen! Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh super mooi! Helemaal fan van de mouwtjes! Knappe details.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow