woensdag 18 november 2015

June in november

Het was nooit echt de bedoeling om een thema te hebben op ons huwelijk. Dat gebeurde eerder toevallig. Ik begon met een paar kraanvogeltjes en eindigde met 1500 kraanvogels in de feestzaal, kraanvogels op het kaartje, op de taart, op de vest van de bruidegom, ....
Om de lijn een beetje door te trekken naar de huwelijksverjaardagen zocht ik voor ons katoenen huwelijk (1j getrouwd) een mooi katoenen kraanvogelstofje. Maar ik zocht niet zomaar een stofje, maar wel hèt kraanvogelstofje.
In juli vond ik wat ik hebben moest bij Liesellove.
Omdat ik niet meteen wist wat ik met deze stof zou aanvangen, het moest uiteindelijk wel perfect zijn, bleef  het stofje 'voor verdere rijping' in de kast liggen.
Tot die deadline van onze katoenen huwelijksverjaardag naderde (18 oktober). Tijd om wat knopen door te hakken, dus ik trok vastberaden met het stofje naar Lizzy L'oiseau met maar 1 doel: een plan voor hét kraanvogelstofje. Ik kwam natuurlijk thuis met verschillende plannen en verschillende stofjes (waaronder ook de snelle Lora), maar ook met hèt plan. Het zou de June worden. Ze zeggen wel vaker: "match made in heaven", wel deze is er eentje.


 
 
Uiteindelijk kon ik niet meteen aan de june beginnen. Andere prioriteiten (zoals de wedstrijd van CompagnieM en de kidsclothesweek), een stevige verkoudheid en een enorme knipvrees
maakte dat ik de 'katoenenhuwelijksverjaardagsjurk' pas af heb een maand nadat die huwelijksverjaardag is geweest. Maar niets belet mij om die 1ste huwelijksverjaardag 2 keer te vieren.

Omdat ik deze June zowel in de winter als in de zomer wil dragen, maar ook op feestjes (waar je het gauw te warm krijgt) of op BBQ's, voerde ik het kleedje in plaats van een beleg te gebruiken, en besloot ik om het toch ook zonder mouwtjes te houden. De werkwijze voor de voering is dezelfde als voor het beleg. Met dat verschil dat ik dus 2 lijfjes maakte en het rokdeel zonder plooitjes nam voor de onderrok. De taille accentueerde ik met gouden paspel.


 
 


 
(moeilijk om die prachtige stofjes op foto te krijgen zoals ze echt zijn, maar geloof mij, ze zijn nog mooier in 't echt)

Lang leve de zelfontspanner deze keer.


 
 
patroon:
Stof:
Het is de bedoeling om ooit, echt ooit, als in "als ik later groot ben", een zwarte bernadette te breien voor erbij, ik heb al 20 steken opgezet voor de mouwen, dus: wordt verwacht in 2021, voor onze wollen huwelijksverjaardag ofzo.
10 opmerkingen:

 1. Geweldig! Heel, heel mooi! Wat een geweldige match die rood/gouden stof. En wat staat hij je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dit is echt wel a match made in heaven, op elk gebied! Prachtige jurk die jou prachtig staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jawadde, wat een feestelijk kleed! En wollen verjaardagen, bestaat dat echt? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens wiki, en als wiki het zegt..., is dat 7 jaar huwelijk

   Verwijderen
 4. Wauw; deze is mooi! Misschien moet ik die drempel om jurken voor mezelf te maken toch écht maar eens over... Je doet me alleszins zin krijgen om ook aan eentje te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb de boot uiteindelijk ook lang afgehouden en was bij eerdere naaisels voor mezelf niet 100% overtuigd, maar na de Loradress was ik toch echt wel overtuigd dat het kan, naaien voor mezelf, de houdbaarheid is gewoon ook veel langer

   Verwijderen
 5. Mooi wat je gedaan hebt met het paneel :)
  Enne... een late proficiat dan maar?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw, heel mooi! Zeker als het dan nog een extra betekenis voor je heeft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zo mooi! Nog mooier in het echt, dat kan bijna niet! Super knap gecombineerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow