dinsdag 7 juli 2015

birthdayboy: vliegenierskroon

Alexander is jarig. een handje vol, jawel!! en dat is in het groot gevierd, of eerder: in het veelvoud
een feestje in de klas
een feestje voor de vriendjes
een feestje voor de familie
een feestje onder ons

Van de juf kreeg hij een prachtige kroon die hij dan ook de afgelopen 10 dagen haast onophoudelijk heeft gedragen. Het is een kroon met dino-stickertjes en gouden versiering en sliertjes. Helemaal perfect voor een jongen van vijf. Vooral de sliertjes vind ik zelf bijzonder, een beetje een indiaantjeskroon.

 
Dus eigenlijk had hij geen extra kroon nodig, want de papieren kroon was al perfect. Maar geïnspireerd door de papieren kroon, bedacht ik last minute dat ik toch nog voor zijn echte verjaardag, vandaag, een echte stoffen kroon wilde maken. Eentje zonder getalletje maar wel met net zulke leuke sliertjes als de kroon die hij van de juf kreeg.

Van dat ene rokje van de kringwinkel, waar ik eerder al een vliegeniersrokje voor de dochter mee maakte, bleef nog een stukje stof over en ook nog heel veel rode biais (en een rode rits).Ik had net genoeg stof over voor de kroon van Alexander en rode biais in overvloed om af te werken. Voor de sliertjes gebruikte ik stukjes stof en biais. De sliertjes bevestigde ik  aan de achterkant van een ingenaaid labeltje.Ondanks dat de kroon op de groei werd gemaakt door er een brede elastiek in te naaien in het achterste deel, lijkt hij een beetje te klein, maar grote jongens dragen hun kronen nu eenmaal hoog.

 
 

2 opmerkingen:

  1. Weer super gedaan, Liesbet en proficiat aan de vijfjarige - Wat gaat het snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk met die sliertjes, en proficiat met zijn verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow