zaterdag 27 december 2014

breisels

breien, dat is zoiets waar je lekker mee in de zetel kan kruipen. dat gaat nog steeds niet met een naaimachine of een schuurmachine. Dus het is een welkome afwisseling met de soms ietwat eenzame avonden in mijn bureau of de koude kelder (al is dat nu ook al lang geleden, ik heb er nog een kastje staan dat op mij wacht).

Deze muts breide ik al een tijdje terug, maar er was geen weer om ze te dragen en het model weigerde dienst bij +10°C dus wachtte ik geduldig tot het wat frisser werd, vandaag dus, met sneeuwpret er gratis bij geleverd.
 ik heb langs de binnenkant een knoopje ingenaaid waaraan je de ponpon kan vastmaken, waardoor die afneembaar wordt.

Ik ben er nog een sjaal aan het bei maken, maar had het even opgegeven omdat ze niet echt wild werd van de muts en ik slecht kon geloven dat het enkel lag aan het gebrek aan mutsenweer.
materialen van Veritas
 
muts gedragen door gewillig model:
 

Het lag dus echt aan het gebrek aan mutsenweer, want het was zowat het eerste dat ze aan had vanmorgen toen ze zag dat er sneeuw lag.
 
Ik had eigenlijk een breiverbod opgelegd gekregen omdat ik vorig jaar en dit jaar al aardig wat sjaals en mutsen bij elkaar breide:
 
drop stitch cowl : zo gemakkelijk en snel dat het verslavend is.


  
voor de muts liet ik me inspireren door Luuk, een gemakkelijk sjaaltje dat je niet moet knopen, was er even snel bij gemaakt.

 
 
deze cowl komt uit La Maison Victor, de allereerste, al moest ik het patroon hier en daar een beetje aanpassen. Ik maakte er ook een muts bij. Ik gaf het vorig jaar met kerst aan het jongste nichtje cadeau. Helaas vonden andere mensen de muts (het stond haar echt prachtig) ook erg mooi en verdween de muts van de kapstok op school. Dat doet er mij aan denken dat ik er nog wel een bolletje van liggen heb en misschien toch snel eentje zal maken.
en zo zijn er nog voorbeelden van gemakkelijke breisels, het ene al wat beter geslaagd dan het andere. het grootste licht in breiland ben ik zeker niet. Let vooral ook op de dikte van de wol, als rode draad door mijn breiwerk, want als het niet snel genoeg vooruit gaat, geef ik gauw op.


dus TO DO:
een rode muts breien
de sjaal afwerken
het kastje afschuren en opmaken

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie mutsen en sjaal dat je hebt gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw mooie creaties!
  Knap gedaan.

  Vele creatieve groetjes,
  Het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow