zaterdag 6 september 2014

kraanvogeltjes 2


Ik heb het hier nooit heel duidelijk gezegd? Maar ja dus, Raf en ik gaan trouwen.
Daarvoor moet ik dan 15 jaar samen lief en leed delen, 5 jaar mama en papa zijn van 2 prachtige kindjes, om tot die conclusie te komen, dat hij de man van mijn leven is en dat ik dat ook zo op papier wil hebben.
Dus als het lijkt dat ik niks te bloggen had, omdat ik schijnbaar niet meer knutsel, dan hebben jullie het mis. Ik ben naarstig aan het knutselen. Ik weet niet goed wat eerst gedaan, maar dat hoort zo hé, bij trouwerijen. 

In mijn post van 19 maart vroeg ik om ideeën wat ik met origami kraanvogeltjes kon doen. Een lamp, een mobil, gewoon op de muur plakken, ... ik kwam het allemaal tegen op Pinterest.
Tot een vriendin me op het idee bracht om er 1000 te vouwen, naar de Japanse traditie om een lang en harmonieus huwelijk te bewerkstelligen. Ik kwam het zelf ook al tegen, maar ze gaf me dat laatste duwtje om aan het vouwen te slagen: op de trein, in de auto, in de wachtzaal, als mijn pc opstart, als de patatten op staan, ... met periodes vouwde ik overal en altijd en in elke tas kan je papiertjes vinden.
Eerst vouwde ik heel traag en daarna iets sneller, doch niet geconcentreerd, maar nu ben ik een vliegende speer als het op kraanvogeltjes vouw aankomt. Een vergadering in Brussel? dat zijn dan 55 kraanvogeltjes er bij.
Ik ben er ondertussen echt bijna. Nog eventjes vouwen, dan zijn het er 1000 (nooit gedacht dat het zo vlot ging gaan, die 2de helft) en dan alles aan kettingen rijgen en klaar maken om op te hangen, want dat kan alleen de dag zelf nog gebeuren (hopelijk nemen de getuigen hun werkkleren mee :-) )

mijn zomer zag er dus een beetje zo uit:


Waarbij ik toch 1 foto even wil toelichten:
Waarbij ik bij deze mijn lieve vrienden van MamAditi echt uit de grond van mijn hart wil bedanken, niet alleen voor de 500 vogeltjes die jullie vouwden voor mij, maar ook voor het aanhoren van mijn klaagzangen, stimuleren, inspireren, lachen, bleiten, bijleren ...


Na de trouw heb ik me voorgenomen om weer wat meer te gaan joggen en wat meer naast mijn lief euh, man tegen dan, in de zetel te nesten met een boek, misschien wel met een kleurboekje of zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bloglovin

Instagram Follow