maandag 5 maart 2018

het leven zoals het is in de naaikamer

Toen ik MamC 's oproepje zag op instagram om je naaikamer te tonen, onverbloemd, ...
was de badkamerkast net een nieuw leven begonnen als stoffenkast. Ik had net heel mijn vrije maandag fournituren gesorteerd, patronen opgeborgen, boekjes in de kast gezet, stoffen geplooid om die allemaal in de nieuwe kast krijgen, gesorteerd per soort, kleur, print, bestemming, ...
Dat was een werk dat ik echt al heel lang eens een keer moest doen. Daarvoor was het algehele chaos en lagen stoffen en boekjes zo ongeveer overal verspreid in het huis met een hogere  concentratie aan 'bom ontploft'-gehalte in onze bureau, beter bekend onder de naam 'naaikamer'.

Na zo'n dagje plooien en opruimen is die naaikamer natuurlijk nog niet klaar, maar om dan te zeggen dat ik de naaikamer onverbloemd en messy laat zien zoals ze er altijd bij ligt, ... dat is het dus ook niet helemaal waar.

Na 4 jaar zoeken naar een lintmeter, tekenkrijt, kleine schaartjes en tornmesjes (dingen die altijd kwijt lijken te zijn tot je ze eens allemaal tegelijk terug vindt), ... (om te eindigen met 10 lintmeters, 3 kleine schaartjes, 5 tornmesjes, en 20 tekenkrijtjes) ...  heeft alles zo ongeveer wel zijn vaste plek. Ongeveer zeg ik dus! Want dat is een ongoing project, zo alles sorteren en een vaste plek geven. En nu ik vaker eens een moment niet naai, wil het wel eens gebeuren dat de dingen (structureel) opgeruimd(er) geraken.

 Dus here we go:
het overzicht:
links de stoffenkast, rechts de boekenkast, onder de bureau wol en kleertjes die klaar liggen om verkocht te worden. De bureau zelf verraadt dat het ooit echt bedoeld was om


De zakken restjes van stofrestjes staan hier nog klaar om naar het containerpark te brengen. Dat is het resultaten van 4 jaar restjes van restjes oppotten. Nee, ik maak daar geen slipjes mee, en nee, ook niet die super leuke playpants. De zakken zijn ondertussen weg. In de valiezen zit knutselgerief voor de kinderen. In het kastje links zitten de La Maison Victor magazines, patronen van CompagnieM en van Zonen09.


De stoffenkast:
Iets waar elke naaister blij van wordt: de stoffenkast. De kast zag je ooit hier, maar daar moest ze weg.

 

De scharen:
geen enkele naaister kan zonder en ik word al even blij van stofjes als van scharen die goed knippen. 

 
 
De kast met naaiboeken, fournituren, borduurgerief, geknipte patronen, pdf patronen, printpapier, garen voor de overlock, ... 

 
De fournituren zitten per soort in hersluitbare zakjes. Als ik dan een elastische paspel zoek, gaan alle paspels er uit, ook die die ik niet meteen nodig heb. Zo komen er soms andere combinaties uit dan ik aanvankelijk in mijn hoofd had.
 


 
Het kastje met la maison victor magazines, papieren patronen van Zonen09 en CompagnieM en stoffen voor ... dingen (rugzakjes en tasjes etc...).
In het karretje liggen van boven naar onder de ufo's, de reparatiestuks en onderaan de boordstof.
 

2 keer raden wat er momenteel op te naaitafel ligt, nog gered uit de zak van de restjes van de restjes. 

 
4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en praktisch naaikamertje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! heel gezellig. leuk die berenstof met roze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, hé, ne keer rommelen in de naaihoek. Ik kreeg een nieuwe ingemaakte kast en moest dus noodgedwongen eerst alles uitladen, een paar dagen ergens installeren en dan alles terug een nieuw plaatske geven. Nog nooit van mijn leven zoveel weggedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spot een Norino, denk ik....
  Heerlijk zo een naaikamer! Ik heb een rommelig, maar gezellig hoekje in de keuken.
  Grappig, kleine scharen bewaar ik ook in een zwaantje.

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow