vrijdag 22 september 2017

Selfish sewing voor de luie naaister: Bretoense trui

Ik ging op naaiweekend en nam mee:
- projectjes voor mezelf
- projectjes voor mezelf
- projectjes voor mezelf
- stof voor projectjes voor mezelf
- projectje voor mijn man

Niets voor de kinderen dus. En dat ik mij daar geen seconde schuldig om heb gevoeld, nah. Een weekend zo alleen voor mezelf en een heel klein beetje voor de man.

En dat naaien voor mezelf helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijzen de zelfgemaakte toppers in de kleerkast (of beter gezegd, weinig in de kleerkast, maar van den draad weer aan, in de was, aan den draad, ...) maar al te zeer. Ik denk dan aan:
de kristy rok
de harlequin dress
de nanöo top
de mega luie wijven (plissé) rok

Om mijn selfish naaiweekend gegarandeerd succesvol te openen, maakte ik vrijdagavond nog eens een Nanöo top in all time favorite gestreepte french terry.

Ik maakte een maatje groter dan vorige keer (Franse maten!). Ik werkte niet af met een boordje onderaan. Het patroon bestaat daarmee uit wel geteld 2 patroondelen. Alle randen werden afgewerkt met een tweelingnaald. Veel eenvoudiger kan je het niet verzinnen.
Weinig werk en instant voldoening met deze klassieker die mij meteen terug katapulteert naar de zalige zomers in Bretagne.


De zoon was fotograaf van dienst, dus een obligatoire dab en 'poepfoto' konden niet ontbreken. Ik denk dat ik volgende keren toch nog eens beroep ga doen op een vriendin ofzo.11 opmerkingen:

 1. uw luie wijven versie staat u enorm goed en die zoon die neemt foto's waarbij we na een vermoeiende werkweek nog eens kunnen lachen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keischoon! Ik ga mss dat patroon toch ook ne keer aanschaffen! Ik naaide op naaiweekend maar 1 ding voor mezelf en 3 voor de kids. Maar ja, mijn kleerkasten puilen dan ook uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. Eenvoudig maar mooi. Kan ook op een Kirsty rok. Ik deed ook alleen aan selfish sewing op het weekend zoals je weet. En drie keer hetzelfde eenvoudige patroon maar blij met mijn truien die mij in alle omstandigheden passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chance dat ge zo'n schone poep hebt! :) heel leuk dat patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie trui! Awel misschien moet ik dat op het volgende naaiweekend ook maar eens doen, alleen projecten voor mezelf meenemen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw achterkant mag er wezen, no worries ;) De trui ook trouwens, dat lijkt me nog iets voor mijn eigen collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig tof!! En zeker niet schuldig voelen! Zelf weiger ik selfish sewing te zeggen als ik voor mezelf naai!

  En die foto's zijn te gek :D Vanmorgen vroeg ik Giel om foto's te maken en hij waarschuwde al dat ik dan ook moest doen wat hij zei (zoals ik bij hem soms doe) en ja hoor, ineens "Ga op één been staan en doe je armen gestrekt opzij!". Die foto haalt de blog net niet denk ik zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi en Bretonse streepjes zijn altijd tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof effect met die streepjes ! En de zoon heeft dat goed gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow