donderdag 23 april 2015

Swing Skirt meets SVDHZ

Nu de kop er af is met het oranje kleedje, leek het mij efficiënter om ineens dat andere retro stofje ook om te toveren tot kleedje.
Ik had iets van een 60cm retrostof met een stofbreedte van 110cm, dus niet genoeg om een kleedje mee te maken, maar wel genoeg om het rokdeel van het kleedje te maken. Voor stofadvies voor het bovenstukje ging ik naar Lizzy L'oiseau en daar vond ik de perfecte match in fuchsia stof van timeless treasures, niet alleen omwille van de kleur, maar ook omwille van het gelijkaardige motief dat ook op de retro stof terug komt.

Het bovenstuk haalde ik uit SVDHZ 2, wat ik ruim 4cm langer maakte. Ik maakte er een eenvoudig Peter Pan kraagje bij. Het rokgedeelte zou ik met ruime plooitjes maken. De stofbreedte van 110cm swingt echter net niet genoeg voor een zesjarige, dus besloot ik, na overleg met diezelfde zesjarige, om er swingskirtgewijs (CompagnieM) een stolpplooi in te maken. Omdat de fuchsia stof veel soepeler is dan de stugge jeansachtige retro stof, heb ik op de stolpplooi vlieseline gestreken zodat ik dezelfde soort stugheid had in beide stoffen.

 
 

 
 
En met model:
 

 Deze meid droomt hardop van balerina worden:stof: Retro Stoffen en Lizzy L'oiseau
biesje: Veritas
patroon: mix and match uit
SVDHZ en CompagnieM
 

5 opmerkingen:

 1. Oh dat wil ik ook echt nog leren!!!!
  Super gedaan, Liesbet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en origineel! De kleuren staan je meisje prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk, girly, jurkje. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi zeg! De print, de kleuren en het model ook, goed gedaan!

  En je nieuwe lay-out is ook super, het leest net iets gemakkelijker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow