zondag 8 februari 2015

recycleknutsel 1: rok wordt broek

Ik werd uitgedaagd om 5 dagen lang recyclemaakseltjes te plaatsen op Facebook. Op mijn lijf geschreven, echt leuk, ik zit voortdurende met ideeën in mijn hoofd, dus dit was het duwtje dat ik misschien nodig had om terug wat meer in actie te schieten. Ik zit echter met een jarige dochter en drie feestje die daaraan gewijd worden, een voltijdse baan en een drukke periode bij BorstvoedingVZW. Ik geef mezelf dus een week tijd per recyclemaakseltje (mag dat, de regels zo naar mijn hand zetten?). dus 5 weken lang op zondagavond een knutselarijtje klaar waarbij recycleren centraal staat, te beginnen met vandaag.

Rok wordt broek

Ik zou zweren dat ik er een foto van maakte voor deze lang voorbereide vòòr en na, maar niet dus, ik kan nergens mijn kringwinkelvondst terugvinden. Maar ik reken op jullie verbeelding. Als je al eens in een kringwinkel bent geweest, of in de kleerkast van de oma bent gedoken, dan ken je ze vast wel, de 'prachtige' ruim uitgevallen pied de poule kokerrokken.

Hoewel je er werkelijk over valt in de kringwinkels, heb ik best lang moeten zoeken naar het perfecte exemplaar:
- juiste kleurencombi
- zacht
- ruim genoeg
- geen panden

De oma-rok bestond uit 4 delen, die ik eerst zeer minutieus uit elkaar haalde, want ik zou ze allemaal nodig hebben (1 voorpand, 2 achterpanden, het was immers een rok met split, en de tailleband). Ik heb de stukken stof 2 keer gewassen om de typische mottenballengeur er uit te krijgen en verschillende malen met stoom gestreken en vervolgens zelfs tijden het naaien nog vergeten draadjes uit geplukt. De rok kostte dan wel maar 2.5euro, ik heb er wel mijn werk mee gehad om de stof weer helemaal mooi en gebruiksklaar te krijgen.

maar dus ook geen voor foto, enkel een paar making of en na foto's
4 opmerkingen:

 1. Da's een leuke! Ik vind de combinatie met het oranje echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een leuke! Ik vind de combinatie met het oranje echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke broek en inderdaad geweldige combi met dat oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's een heel leuk broekje geworden, lekker modern door dat oranje biesje, dat maakt het echt af! Ik heb ook zo'n kokerrok die ik zelf aan doe, maar bij deze weet ik wat ik er ook mee kan aanvangen als ik hem beu zou raken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow