woensdag 21 november 2018

Linkparty #5: Ceci n'est pas une jupe

Bij de voorstelling van de patronen uit de nieuwste Fibre Mood sprong de Miyu onmiddellijk in het oog. De Miyu is een broek, maar toch echt wat anders dan gewoon een broek, een patroon dat ik nergens eerder zag, speciaal, elegant, een tikkeltje high fashion, een echte eyecatcher


Net dat (voor)laatste, het hoge high fashion gehalte, deed me in eerste instantie toch wat twijfelen.
De broek leek me vooral mooi bij grote hippe dames met lange slanke benen en een smalle taille.
En je weet het of je weet het niet, maar ik ben maar een kleintje en ik ben allesbehalve high fashion. 

Maar het leven is aan de durvers en ik zag wat meer high fashion in mijn kleerkast stiekem toch wel zitten. Misschien kon ik met de juiste stof en de juiste lengte van de broek het patroon toch naar mijn hand, en bij uitbreiding mijn lijf, zetten.
Challenge accepted

Voor de stof zakte ik af naar de open schuurdag in de Stoffenschuur. Ik zocht een vloeiend vallende stof, niet te dik, niet te dun. Ik had aanvankelijk een gestreepte tencel of een koperkleurige crêpe in mijn achterhoofd (die ik mogelijk ook kocht, zo heel misschien, ahum) maar met de Miyu in mijn achterhoofd, viel mijn oog op een crêpe met bloemenmotief.


Aanpassingen:
De broek heeft geen rits en sluit met 2 drukknopen. Je raadt het al, die zit dus razend snel in elkaar en is helemaal beginnersproof.

Het patroon is gemaakt op een eerder korter model. Ik verlengde het patroon met 16cm. Om de juiste binnenbeenlengte te bepalen, gebruikte ik een bestaande goed zittende losse broek om alvast een idee te hebben. Eens de broek in elkaar zat, heb ik de broek gewoon gepast tot de lengte precies goed was.

Ik knipte de voorpanden eerst verkeerd, dus een tip die ik je geef: "Let goed op dat het rechtervoorpand ook effectief het rechter voorpand is en je linkervoorpand het linker voorpand is."

Als ik meteen goed geknipt had, had ik 90cm stof over gehad met nog een heel stuk in de lengte bij. Ik had er gerust nog een mini-Miyu uit kunnen krijgen voor de dochter zeg maar. Dus nog een tip die ik je meegeef: "Knip eerst je patroondelen uit op patroonpapier en ga met de patroondelen naar een bakstenen stoffenwinkel om te bepalen hoeveel stof je effectief nodig hebt."

High Fashion?
Ik was er een beetje bang voor, zo'n chique broek. Maar de broek zit verrassend comfortabel en is veel draagbaarder dan ik gevreesd had. Ze accentueert de dingen die moeten geaccentueerd worden en ik kan zonder struikelen de trap op. Ik draag de broek met een hak, maar ook zonder hak kan het perfect.

De meningen zijn wat verdeeld over wat nu het mooiste is bij deze broek: geel, wit of aubergine. Mijn voorkeur gaat naar aubergine, maar mijn gemoed bepaalde vanmorgen om de broek vandaag te combineren met geel en op een steenkoude dag zie ik me dan weer eerder de heerlijk warme witte trui er op dragen.
Ecru
 Oker


Aubergine




12 opmerkingen:

  1. ♡ fwiet fwiet! Ik vind het echt schoon ♡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga mee voor aubergine! En blij met je tips, want ik zet mij binnenkort ook aan een Miyu :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig! En ik kies ook voor aubergine!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dit patroon is echt durven!
    maar hé, jij komt er goed mee weg. Misschien moet ik dit ook eens durven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. geen vraagteken bij zetten, echt niet! Jaaaaah, je moet dat durven

      Verwijderen
  5. Echt mooi! Ik zet hem op mijn lijstje voor mogelijke communie-outfits!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wit of geel geeft de outfit iets meer ‘glam’ dan de aubergine top ... en wie wil er nu geen glamour in hun leven ??? Met de witte pull en broek kan je zo nr een chique receptie en krijg je wellicht de vraag waar je prachtbroek kocht 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt waar: het mooiste ... meest inspirerend kledingstuk dat ik in maanden zag. Maar zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow