maandag 5 oktober 2015

over knuffels en zorgen

Het is ook wat:
in het eerste leerjaar zitten, leren lezen, (eigenlijk dacht je dat dat op een weekje wel geleerd zou zijn) de hele tijd stil zitten,  meer moeten, minder vrijheid
Het is ook wat:
zo'n grote speelplaats met allemaal grote kindjes, voor de eerste keer een drankje gaan kopen in de grote eetzaal, de mama die de agenda vergeet terug te steken, of erger nog, dat huiswerk dat nog op de tafel ligt in plaats van netjes in je mapje, (ter mijne verdediging, ik had ervoor 18u plat gelegen van de migraine, mijn hoofd stond er redelijk letterlijk niet naar)
Het is ook wat,
leren om jezelf toe te staan ook eens foutjes te maken (foutjes maken is goed, zegt mama, maar wat bedoelt ze daar toch mee?), iets niet van de eerste keer kunnen, maar toch blijven proberen

Het zijn zorgen van een 6-jarige, voor sommigen onder jullie vast wel herkenbaar. (please, spreek me hier nu niet in tegen hé mensen!)

Om haar te helpen om haar hoofdje wat 'leger' te maken, maakten we aan het einde van vorig schooljaar samen een zorgenknuffel/-monster/-vriendje om haar zorgen 'op te eten'. Je kan zo'n zorgenvriendjes ook gewoon op de markt vinden (de zoekterm zorgenvriendje in combi met google brengt je al een heel eind), maar zelfmaak met stofrestjes is leuker natuurlijk.

Eerst tekende ik een ontwerpje en zochten we lapjes stof bij elkaar zodat we een goed idee hadden hoe hij er zou gaan uitzien.
 
En ja, dan gewoon in elkaar zetten, eerst de armpjes, beentjes, oogjes, 'haartjes', ...
Het in elkaar zetten was redelijk snel gebeurd, maar ik heb er toegegeven, wel een nachtje over moeten slapen (en echt over dromen) om te bedenken hoe ik het binnenste van de knuffel ging maken zodat het mooi vastzit en niet altijd verschuift.Hoe werkt de zorgenknuffel/-vriendje/-monster?
1. teken je zorgen of schrijf ze op (of laat het opschrijven)
2. steek je brief in de mond van het zorgenvriendje
3. weg zorgen, verorberd door het zorgenvriendje, of toch minstens gedeeld of verwoord of in beeld gebracht

 


En hoewel er nu veel op ons meisje afkomt, she is handling well, en de knuffel wordt gebruikt als favoriete slaapknuffel. Niks beters dan een zorgenknuffel met een lege maag

Het is zeker niet mijn beste naaisel ever, maar op de schaal van voldoening scoorde dit recycleprojectje (want het zijn allemaal stofrestjes en kussenvulselrestjes) wel redelijk hoog.

1 opmerking:

  1. Dat staat ons volgend jaar te wachten en jawel als ik er nu aan denk is dat inderdaad heel wat!
    Super vriendje!

    BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow