vrijdag 30 oktober 2015

Little Marine Dress

nu de kidsclothesweek en de inlevertermijn voor de wedstrijd van CompagnieM gepasseerd zijn
- je kan nog altijd stemmen trouwens, het is zeker de moeite om eens rustig helemaal tot beneden te scrollen en je te laten inspireren door de leuke kleurrijke, klassieke, verrassende, ... creaties en deel naar hartenlust hartjes uit!
https://compagnie-m.com/contest-2015/

https://compagnie-m.com/blog/author/liesbet-rommens/ -

Maar dus, nu is er geen uitstellen meer aan, geen enkel geldig excuus, de stoffen liggen al sinds de zomer te wachten, de deadline van 18 oktober is al lang gepasseerd, ondanks dat ik in mijn hoofd al lang kan zien hoe ze er zullen uitzien, de 3 jurkjes die ik voor mezelf wil maken, al zo lang.
Een maandjes selfish sewing, dat wordt het hier, no matter what.

Ik heb me geabonneerd op La Maison Victor en heb me voorgenomen om dan ook minstens 1 stuk uit elke uitgave te maken, met terugwerkende kracht, dus ik ben nog wel even zoet.
Om er in te komen, koos ik de Lora dress, een heerlijke basic, zo eentje waar je zelfs mooi in bent op van die dagen dat je je toch wat minder voelt. Onmisbaar dus in je kleerkast. Ik wilde hem aanvankelijk maken in zwart (want mijn perfect little black dress is al aardig aan het verslijten), maar ik vond een super goedkoop en gemakkelijk stofje en dat was nu toevallig marine (neopreen?), perfect om wat te oefenen en te kijken hoe de maten van La Maison Victor vallen.

Ik ben een trage naaister, ik naai tussen de soep en de patatten, tussen het brengen en halen naar de dansles, tussen mijn werkvoorbereidingen door, ... dat maakt dat het soms wat langer duurt bij mij.
Met de Lora dress was het anders, deze was echt wonderbaarlijk snel klaar. Het patroon overtekenen en uitknippen was het grootste werk, daarna was het gewoon naaien, niks techniek, gewoon naaien.
Omwille van de rekbare stof hoefde er geen rits in (ik heb het wel geprobeerd, maar het ging niet echt goed op dat stofje). Ook strijken en overlocken waren overbodig. Ik moest dus gewoon alle stukjes aan elkaar naaien, kijken dat de naden van de plooitjes mooi overeen kwamen en klaar. Heerlijk en het resultaat is er uiteindelijk niet minder op. Ik moest wel het beleg vast stikken, want dat bleef niet zitten en ook onderaan stikte ik de boord vast in plaats van een blinde zoom te gebruiken, omdat die anders misschien bol zou staan (niet omdat ik blinde zomen haat hoor, echt niet daarom).
Mijn eerste LaMaisonVictor'ke is dus geslaagd. En volgens mij zijn ze mijn lichaam komen stelen tijdens mijn slaap om maatje 40 uit te tekenen.

 

  


patroon: Lora dress, La Maison Victor
stof: L'izzy l'oiseau

8 opmerkingen:

 1. Wauw - ik ben weer jaloers - moet toch echt eens leren naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt doen, zeker voor deze, helemaal niet zo moeilijk en wel direct een kleedje in je kast dat je ook echt zal aandoen. ik bewonder mensen zoals jij die haken en er het geduld voor hebben, met naaien heb je toch altijd net iets sneller resultaat.

   Verwijderen
 2. Die Lora jurk staat hier al op de planning sinds dat tijdschrift in mijn brievenbus viel :). Jouw mooie versie geeft me net het duwtje dat ik nodig heb, morgen -ahum- begin ik eraan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en afhankelijk van welke stof je gebruikt en of ze je even gerust laten, is hij overmorgen klaar :-)

   Verwijderen
 3. Mooi! Staat deze jurk in de zomereditie? Ik kan het niet terugvinden op hun site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staat in de september oktober editie. Misschien kan je hem nabestellen? Er is wel echt nog maar net een nieuwe uit, misschien dat je hem daarom nog niet op de site zag?

   Verwijderen
 4. Die Lora is echt geweldig. Ik draag die zo vaak dat ik al plannen heb voor een tweede. Heel mooi in dat blauw!

  BeantwoordenVerwijderen

Bloglovin

Instagram Follow